24 Kasım 2013 17:08

Turgutlu bir kez daha toprakları için savaşıyor

Ege’nin birçok yerinden gelen yaşam savunucuları, Çal Dağı’nda yapılan nikel madenciliğine karşı gerçekleştirilen mitingde buluşarak, öfkelerini haykırdı.

Turgutlu bir kez daha toprakları için savaşıyor
Paylaş

Ege’nin birçok yerinden gelen yaşam savunucuları, Çal Dağı’nda yapılan nikel madenciliğine karşı gerçekleştirilen mitingde buluşarak, öfkelerini haykırdı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çal Dağı’nda yapılan nikel madenciliğine karşı miting düzenlendi. Mitingde, babasının omzunda katılan 3 yaşında bir çocuk da vardı. ‘Kızlı-erkekli geldik’ pankartı taşıyan liseliler de. 80 yaşındaki Hacı Muammer Arabulan, üzerinde “madene hayır” yazılı önlüğü ve bastonuyla kortejin en önünde yürüdü. Sarıbey köyünün kadınları renkli şalvarları ve başörtüleriyle, engelli bir genç ise anne babasının ittiği tekerlekli arabasıyla “Çal Dağı’nda maden istemiyoruz” diyordu.

DİREN KASABA!

EGEÇEP bilişenlerinden Turgutlu Çevre Platformunun (TURÇEP) düzenlediği mitinge AKP dışında birçok siyasi parti ve kitle örgütlerinin katıldığı görüldü. Mitingde ayrıca İzmir, Ayvalık, Bergama, Dikili, Aliağa, Karaburun gibi birçok ilçeden yaşam savunucuları da yerlerini aldı. 50. Yıl Atatürk Anıtı’nda Koza Pazarı Meydanı’na kadar kortejler halinde yapılan yürüyüşte “Vahşi madenciliğe hayır”, “Kimin ormanı çoktur, sırtı pek karnı toktur” gibi pankart ve dövizler taşındı. Gezi direnişinin etkilerinin de yansıdığı yürüyüşte, “Diren Kasaba”, “Kızlı erkekli geldik”, “Bu daha başlangıç” gibi dövizler de dikkat çekti.

ÖLÜ İNSANA İŞ BULUNUR MU?

Miting alanında yapılan konuşmalarda nikel madeninin yarattığı tehlikelere dikkat çekilirken, AKP iktidarının uyguladığı bu politikalara karşı tüm siyasi düşüncelerin ortak hareket ederek yaşam alanlarının korunması gerektiği mesajları verildi. Mitinge katılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven madencilerin vatandaşları iş vaadi ile kandırmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Ölü insana iş bulunur mu?​” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kutsal aile, egemen erkek

SONRAKİ HABER

KESK polis saldırısını kınadı: Aralık\'ta greve gideriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...