22 Kasım 2013 19:19

Praksis: Şarkılarımızı sokaklara çıkarmaya devam edeceğiz

Praksis müzik grubu, Gezi Direnişi’ne katıldığı ve alanlarda şarkı söylediği için yargılanıyor. Toplam 53 kişinin yargılandığı davada grup üyelerinden de üç kişi yer alıyor. Serkan Türkmen, Soner Küçükergüler, Beşir Yılmaz 26 Kasım’da yapılacak olan duruşmada ifade verecek.

Praksis: Şarkılarımızı sokaklara çıkarmaya devam edeceğiz
Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Praksis müzik grubu, Gezi Direnişi’ne katıldığı ve alanlarda şarkı söylediği için  yargılanıyor. Toplam 53 kişinin yargılandığı davada grup üyelerinden de üç kişi yer alıyor. Serkan Türkmen, Soner Küçükergüler, Beşir Yılmaz 26 Kasım’da yapılacak olan ilk duruşmada ifade verecek.

Gezi Direnişine destek veren sanatçıların gündemi her geçen gün başka olaylarla değişiyor. Direnişe destek verdikleri iddiasıyla Kültür Bakanlığının ödenek vermediği tiyatrolar, yayından kaldırılan diziler, tiyatro repertuvarlarından kaldırılan oyunlar derken son olarak da Praksis’e açılan dava gündeme geldi.

Şarkılarında çevre sorunu, nefret söylemi, ırkçılık karşıtı vurgulara yer veren Praksis, Gezi Direnişi başladıktan hemen sonra ülkenin pek çok şehri gibi günlerce direnişi sürdüren Mersin’deydi. Praksis üyeleri yargılanmalarına yönelik düşüncelerini Evrensel’e anlattı:

"Gezi Direnişi'nin ilk günü Mersin - Akdeniz Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinliğe katılmak için Mersin'deydik. Gezi İsyanı dolayısıyla etkinlik iptal oldu ve tüm kent alanlara aktı. Biz de yanımızda suç aletlerimizle birlikte, toplumun çok geniş bir kesiminin haklı ve önemli taleplerle katıldığı bu eyleme katıldık. Neydi suç aletlerimiz bakalım; yanımızda gitar, saksafon ve davul vardı.

Daha sonra İzmir'de ve İstanbul'da da İçişleri Bakanlığı'nın TOMA'larına, biber gazlarına ve plastik mermilerine karşı saksafon, gitar, davul ve trampet kullandık.
Ve Mersin'deki ilk Gezi Davası'nda iki üyemiz sanık olarak yer alıyor.

'Şarkılarımızı varoşlardan taşırıp sokaklara çıkarmaya' devam. 75 yıl önce faşizme karşı savaşan İspanyol yoldaşlarımızın anlattığı gibi:

Pero nada pueden bombas
Donde sobra corazón
Fakat bombalar hiçbir şeye yaramaz
Kalplerin attığı yerde."


ÖNCEKİ HABER

Kız yurdundaki erkek işçiler işten atıldı

SONRAKİ HABER

Alternatif Tiyatro Mekanları\'ndan Barış Atay eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...