16 Kasım 2013 14:31

Medeni Yıldırım’ın annesi Başbakanı protesto etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde Medeni Yıldırım’ın annesi tarafından protesto edildi. Başbakan’ın aracının geçtiği yola çıkan Fahriye Yıldırım, “Senin vicdanın yok mu? Oğlumun katillerini neden bulmuyorsun” diye seslendi.

Medeni Yıldırım’ın annesi Başbakanı protesto etti
Paylaş

Cumhur DAŞ
Erdal İMREK
Diyarbakır


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinin ilk saatlerinde askerlerce öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi tarafından protesto edildi. Başbakan’ın aracının geçtiği yola çıkan Fahriye Yıldırım, “Senin vicdanın yok mu? Oğlumun katillerini neden bulmuyorsun” diye seslendi.
Diyarbakır Havaalanı’na inen Başbakan ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti. Baydemir’le bir süre görüşen Başbakan, belediyeden çıkarken Lice’de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım tarafından protesto edildi. Başbakan’ın belediye binasından çıkmasının hemen ardından Medeni Yıldırım’ın fotoğrafı olan bir pankartla ana yola çıkan Yıldırım, Erdoğan’a “5 ay oldu. Benim oğlumun katilleri nerede? Sen rüyalarında sadece Rabia şehitlerini mi görüyorsun” diye seslendi.

‘ÇOCUĞUMUN KATİLİ SİZSİNİZ’
Başbakan’ın Valilik Binası’na giden aracının arkasından uzun süre yürüyerek, polis ablukası altındaki Valiliğe gelen Yıldırım yol boyunca gözyaşları içinde Başbakan’a sesini duyurmaya çalıştı. “Çocuğumun katili sizsiniz. Oğlumun katilini ortaya çıkarın” diye bağıran Fahriye Yıldırım, “Biz Lice’de savaşın içindeydik. Bu olanlar senin hoşuna mı gitti” dedi.

‘SENİN VİCDANIN SADECE ESMA İÇİN Mİ SIZLIYOR’
Valilik binası yakınında anne Yıldırım’ı engelleyen polis, elinde taşıdığı Medeni Yıldırım’ın fotoğrafı bulunan pankartı da zorla aldı. Uzun süre gözyaşı dökerek, Başbakan’la görüşmek istediğini söyleyen Fahriye Yıldırım, polislere “Erdoğan nerede? Onu getrin” diye seslendi. Başbakan’ın Mısır’da askerler tarafından öldürülen Esma için canlı yayında gözyaşı döktüğünü hatırlatan Yıldırım, “Senin vicdanın sadece Esma için mi sızlıyor? Senin rüyana sadece Esma mı giriyor? Medeni’yi unuttun mu? Benim de Esmam öldü. Sadece Esma’yı öldürenler keskin nişancı değildi. Benim oğlumu öldürenler, seninkiler de keskin nişancıydı” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN, SENİN VİCDANIN YOK’
Polisler tarafından Valilik binasından uzaklaştırılmaya çalışılan Yıldırım bu sırada da başbakanın bulunduğu valilik binasına yönelerek “Erdoğan, senin vicdanın yok. Hiç birinizin vicdanı yok. Milleti kandırmayın” dedi.

‘BENİM OĞLUMA GEZİ PARKINDA KAHRAMAN DİYORLAR’
Yıldırım daha sonra, “Benim oğluma Gezi Parkı’nda kahraman diyorlar. O benim şehidimdir. 5 ay oldu senin savcıların, polisin nerede? Niye benim oğlumun katilini bulmuyorsun? Ben oğlumun katilini istiyorum. Ben Barzani’yi tanımam. Sen onu alıp buraya getiriyorsun, siyaset yapıyorsun. Önce benim oğlumun katilini bul, sonra gel” şeklinde konuştu.
Başbakan’ın, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’la görüşmesi boyunca uzak bir noktada onlarca polis tarafından çembere alınan Fahriye Yıldırım, uzun süre gözyaşı döktü ancak Başbakan’a ulaşamadı.

Medeni Yıldırım’ın Annesi Fahriye Yıldırım'ın sözleri:
"Çocuğumun katili sizsiniz. Oğlumun katilini ortaya çıkarın. Biz orada savaşın içindeydik. Bu olanlar senin hoşuna mı gitti. Ben kimseyi tanımıyorum. Hakkımı tanıyorum. Erdoğan nerede onu getrin bana. Vicdanın sadece Esma için mi sızlıyor.Rüyana sadece Esma mı giriyor? Medeni’yi unuttun mu? Vicdanın yok senin, dinin yuok senin. Milleti kandırma. Hiç birinizin vicdanı yok. Esma için ağlıyorsun sadece. Bizim de Emamız oldu. Sadece Esma’yı öldürenler mi keskin nişancıydı? Seninkiler de keskin nişancıydı. Adi olmayın, kendinizi düşürmeyin. Benim oğluma Gezi Parkı’nda kahraman diyorlar. Oğlumun katilini bulun. 5 ay oldu savcılar polis nerede. Niye benim oğlumun katilini bulmuyorsun. Ben Barzaniyi tanımam. Barzani kim, sen onu alıp buraya getiriyorsun, siyaset yapıyorsun önce benim oğlumun katilkini ortaya çıkar."
 

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep\'teki yangında ölü sayısı 4\'e çıktı

SONRAKİ HABER

Adalet isteyenlere polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...