04 Kasım 2013 13:16

Punto işçilerine uluslararası destek

Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Punto Deri işçilerinin fabrika önündeki direnişi 85. gününde. Dünya genelinde 140 ülkeden 50 milyon işçiyi temsil eden (INDUSTRIALL) Küresel Sanayi Işçileri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ve Fransız FGMM-CFDT Sendikası Uluslararası Sekreteri Blandine Landas direnişte olan Punto Deri işçilerini ziyaret etti.

Punto işçilerine uluslararası destek
Paylaş

Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Punto Deri işçilerinin fabrika önündeki direnişi 85. gününde. Dünya genelinde 140 ülkeden 50 milyon işçiyi temsil eden (INDUSTRIALL) Küresel Sanayi İşçileri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ve Fransız FGMM-CFDT Sendikası Uluslararası Sekreteri Blandine Landas direnişte olan Punto Deri işçilerini ziyaret etti.

(INDUSTRIALL) Küresel Sanayi İşçileri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Punto Deri’nin uluslararasında önemli markalara üretim yapıtığını bu nedenle de sendikal hak ve özgürlüklere ve uluslararası alanda garanti edilmiş haklara saygı gösterme mecburiyetlerinin olduğunu söyledi. Punto Deri’den atılan işçilerin haklarını talep etmelerinın onların en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Özkan; “ Öncelikli olarak sendikal haklarının tanınmasını talep ediyoruz. İkinci olarak burada atılan işçilerimiz var, bunların işe iadelerinin sağlanması son derece önemli. Diğer yandan  Deri-İş Sendikamızın yetkili sendika olarak tanınması ve muhatap alınması, barışçıl bir şekilde iş yeri çalışma ortamının hayata geçirilmesi gerekiyor ama şu ana kadar bununla ilgili olumlu bir karşılık almış değiliz” dedi.

DİYALOG KANALLARI AÇIK

Punto Deri’nin uluslararası ticaret yaptığı ünlü bir markanın Punto Deri’ye gelerek teftiş etmesini sağladıklarını belirten Özkan, “Punto Deri’de her türlü incelemeyi yapan marka burada sendikal hak ve özgürlüklerin ihlalinin olduğu tespit etmiş. Bu büyük marka Punto ile olan ticari ilişkilerini büyük oranda gözden geçiriyor. Aynı görüşmeleri  diğer markalarla da yapacağız” diye konuştu.

Diyalog kanallarının kapalı olmadığını vurgulayan Özkan, “Sendika başkanımızın da olduğu bir ortamda işverene bir mesaj iletmiş olduk. Problemi burada çözmek isteriz. Çalışma ortamının barışçıl bir şekilde devam etmesini isteriz” dedi. Mevcut durumun devam etmesi durumunda ise, uluslararası ölçekteki mücadelelerini devam ettireceklerini ifade eden Özkan, “Bunun sonucu ne olursa olsun devam edeceğiz. Uluslararası alandaki bütün mekanizmaları ve gücü kullanarak bu mücadeleyi sürdürüp, Punto işçisinin mücadelesini başarılı kılmak istiyoruz” diye konuştu.

PUNTO DERİ ANLAŞMALARA SAYGI DUYMALI

Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Kemal Özkan ve Blandine Landas’a göstermiş oldukları dayanışmadan dolayı  teşekkür ederek “Puntodaki tek amacımız sendikal haklarımıza uluslararası anlaşmalar çerçevesinde saygı duyulmasını sağlamak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sarıgül: 9 Kasım\'da baba ocağına dönüyorum

SONRAKİ HABER

HDK gençliği TÜYAP’ta bildiri dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...