01 Kasım 2013 20:34

Kadınlar ‘Kadın istihdam paketi’ni protesto etti

Yoğurtçu Parkı Kadın Forumu üyeleri Kadıköy'de bulunan Eminönü Vapur İskelesi önünde bir araya gelerek, AKP hükümetinin çıkartmayı planladığı "Kadın istihdam paketi”ni protesto etti.

Kadınlar ‘Kadın istihdam paketi’ni protesto etti
Paylaş

Yoğurtçu Parkı Kadın Forumu, AKP hükümeti tarafından gündeme getirilen "Kadın istihdam paketine" ilişkin Kadıköy'de bulunan Eminönü Vapur İskelesi önünde basın açıklaması düzenledi. Yoğurtçu Parkı Kadın Forumu üyesi kadınların katıldığı açıklamada, "Bijî yekitiya jinan", "Doğum izni artıyor, haklar azalıyor" ve "Erkekler çocuk baksın" dövizleri açıldı. Üzerinde "Kadın istihdam paketi" yazılı karton kutu içinden çıkarılan "AKP ve sermayenin gerçek amaçlarının” okunduğu açıklamada, kadınlar sık sık "Yaşasın kadın dayanışması", "Savaşa değil, kreşe bütçe" ve "Erken emeklilik hakkımızdır" sloganlarını attı. Kadınlar yanlarında getirdikleri trampetleri çalarak, Eminönü Vapur İskelesi'nden çıkan yurttaşlara pakete ilişkin bildiri dağıttı.

Forum adına yapılan açıklamada, kadın ve emek örgütleriyle görüşülmeden, oldu-bittiyle hazırlanan istihdam paketin, Kasım ayında meclise getirileceği belirtilerek, "Bu paket aslında, kadınları esnek, güvencesiz, düşük ücretli işlere sevk ediyor. Cinsiyetçi işbölümünü pekiştiriyor ve kadınları aileye, eve ve kocaya mahkûm ediyor" denildi. Açıklamada, kadınların aslında ücretler düşürülmeden çalışma saatlerinin tüm çalışanlar için kısaltılmasını, tüm zamanlı sigorta, sağlık ve emeklilik güvencesi istediğini ve annelik izni yerine ebeveyn izni getirilmesini istediğine dikkat çekildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi’den HDP Kongresine eski bir ülkücü

SONRAKİ HABER

Tamil halkı olarak varız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...