17 Ekim 2013 12:59

Suriye Başbakan Yardımcısı Cenevre -2 için tarih verdi

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Suriye krizini sona erdirmek için yapılacak barış görüşmelerinin Kasım ayında gerçekleşebileceğini belirtti.

Suriye Başbakan Yardımcısı Cenevre -2 için tarih verdi
Paylaş

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Suriye krizini sona erdirmek için yapılacak barış görüşmelerinin Kasım ayında gerçekleşebileceğini belirtti.

Bugün Moskova'da konuşan Cemil, Suriye hükümetiyle muhalefeti bir araya getirmeyi ve iç savaşı sonlandırmayı amaçlayan Cenevre -2'nin 23-24 Kasım'da düzenlenebileceğini söyledi.

"Cenevre, herkes için; ABD, Rusya, Suriye ve muhalefet için bir çıkış yolu" diyen Cemil, "Bunu ilk kim fark ederse, yararlı çıkar. Bunun önemini anlamayan ise kendisini siyasi sürecin dışında bulur" dedi.

70 SİLAHLI GRUP: KOALİSYONU TANIMIYORUZ

Öte yandan Suriye muhalefetindeki karışıklık da büyüyor. AFP'nin haberine göre Suriye'nin güney bölgelerinde faaliyet gösteren 70 silahlı grup, bir video aracılığı ile artık Ulusal Koalisyonu tanımadığını ilan etti. Haberde 70 civarında silahlı grubun 11 Kasım’da Doha’da kurulan Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Koalisyonu adlı muhalif örgütü tanımadığına dair açıklamasının, eylül ayı sonunda kuzey cephesindeki 13 grubun, el-Kaide'ye bağlı Nusra Cephesini de içine alan İslami bir oluşuma gitmesinden sonra yapıldığına dikkat çekildi.

70 Silahlı grubun saha komutanlarının açıklamasında ''Muhalefeti temsil ettiğini iddia eden siyasi yapıların başarısızlığından sonra biz güney illerindeki saha komutanları, güneyde ''Devrim Komuta Konseyini'' kurduğumuzu ve bizi temsil ettiğini ilan eden herhangi bir siyasi yapıyı, en başta Koalisyonu tanımadığımızı ilan ediyoruz'' denildi.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu’nun siyasi-medya koordinatörü Luey Mikdad, bu açıklamanın Selim İdris liderliğindeki Özgür Suriye Ordusu’nu reddetmediğini söyledi. Açıklamayı incelediklerini aktaran Mikdad, bu grupların liderleri ile iletişime geçeceklerini de bildirdi. Mikdad daha sonra ''Koalisyondaki kardeşlerimiz, Suriye içinde kanını feda eden halkın ve devrimcilerin sesine, dikkatli bir şekilde kulak vermeli” dedi ve devrimcilerin taleplerini hafife alınmaması gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kaplan: Başbakan ateşle oynuyor

SONRAKİ HABER

FIFA dünya sıralaması açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...