29 Eylül 2013 14:28

Yolsuzluk ‘Tosun’u...

Sağlık Bakanlığında torpil ve keyfi harcamalar yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Tabip Odası (ATO) yetkililerinin iddiasına göre Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nihat Tosun hiç gitmediği üniversite hastanesinden maaş alıyor.Dr. Tosun’un akrabası olan Hudut ve Sahiller Genel Müdürü Dr. İbrahim Şentürk’ün

Yolsuzluk ‘Tosun’u...
Paylaş
Tamer Arda Erşin

Dr. Tosun’un akrabası olan Hudut ve Sahiller Genel Müdürü Dr. İbrahim Şentürk’ün de müdürlük bütçesinden keyfi harcamalar yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca Dr. Şentürk’ün sanatçılı tekne turları düzenlediği, kişisel harcamalarını yapmak için banka hesaplarıyla oynadığı yer alan iddialar arasında.

15 BİN TL MAAŞ

ATO Genel Sekreteri Selçuk Atalay’ın açıklamalarına göre, Sağlık Bakanlığından Teftiş Denetleme Kurulunun kaldırılması yolsuzluğun önünü açtı.

Bakanlık Müsteşarı Dr. Tosun’a Düzce Üniversitesinden profesörlük unvanı verilerek hiç gitmediği üniversitede çalışıyormuş gibi gösterildiği öğrenildi. Atalay, normalde 5-6 bin TL maaş alması gereken Dr. Tosun’un bu yolla  15 bin TL civarında maaş aldığını iddia etti.

KİŞİSEL HARCAMA İÇİN AKRABA ATAMASI

Bakanlık Müsteşarı Dr. Tosun’un akrabalarına da torpil yaptığını belirten Atalay, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğüne yakını Dr. İbrahim Şentürk’ü atadığını söyledi. Yaptığı akraba atamasıyla Müsteşarı Dr. Tosun’un müdürlük bütçesinden kişisel harcamalar yaptığını savunan Atalay, “Müsteşar müdürlük bütçesinden akrabası Rahman Tosun ve Şenel Tosun’a uçak bileti almıştır. Biletlerin sıra no.lu fatura numarası ise 778930’dur” dedi.

SAHTE BELGEYLE PARA ÇEKİLMİŞ

Maliye Bakanlığı müfettişlerinin Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünün banka promosyon parası hesaplarında kuşku verici hareketler tespit ettiği öğrenildi.

Maliye Bakanlığı Müfettişi Yakup Tokat, Genel Müdür Dr. Şentürk’e şu soruları yöneltti: “Faturalarınız neden genel müdürlük yerine, Ziraat Bankası şubesine yatırılmıştır? Anlaşılan bunlar sizin kişisel harcamalarınız. Alınan şeyler faturalarda ‘Muhtelif malzeme’ olarak geçmesine rağmen ne olduğu belli değildir. Sahte belgelerle ilgili banka şubesinden para çekilmesini nasıl açıklayacaksınız?​”

BİRLİKLER DE ŞAİBELİ

Kamu Hastane Birlikleri yapımında da yolsuzluk olduğunu söyleyen Atalay, 16 hastane yapımından sorumlu Ankara 1. Bölge Genel Sekreteri Dr. Doğan Akdoğan’ın şirketlerinin bulunmasını manidar buldu. Dr. Akdoğan’ın hastane yapımındaki harcamaların tek yetkilisi olduğunu ekleyen Atalay, “Dr. Akdoğan’ın sağlıkla ilgili birçok şirkette ortağı ve yöneticiliği vardır. Böyle bir görevdeki insanın şirketlerle bağıntısı kamu vicdanını sızlatmaktadır ve bu kişinin görevden alınması gerekmektedir” dedi.


10 MİLYON TL ZARAR

HUDUT ve Sahiller Genel Müdürü Dr. Şentürk’ün harcamalarına ilişkin ATO Genel Sekreteri Selçuk Atalay şu iddiayı kamuoyu ile paylaştı: “Genel Müdür’ün İngilizce kursu, yol, otel ve tatil masraflarını buradan karşıladığı söyleniyor.”

Müdürlüğün ihalelerinden de yolsuzluk yapıldığını ileri süren Atalay, “İstanbul Üniversitesi kanser tedavisinde kullanılan cihazları 6 milyon 398 bin TL’ye almıştır. Müdürlük ise aynı firmadan iki cihaz aldı. Tanesini 11 milyon TL’den alarak kamuyu 10 milyon TL zarara uğrattı” diye duruma dikkat çekti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da gösteriler zamların ötesinde

SONRAKİ HABER

Kazova işçilerinden sokakta defile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...