16 Eylül 2013 19:45

Tuzluçayır esnafı: Proje dursun, polis geri çekilsin

Mamak Tuzluçayır’da cami- cemevi projesine karşı direnen halka yönelik devam eden polis saldırısı esnafı da vatandaşı da canından bezdirdi. Polislerin kullandığı gaz bombaları ve plastik mermiler yüzünden Tuzluçayır sokakları adeta savaş alanına dönerken, birçok esnafın camı çerçevesi de kırılmış durumda.E

Tuzluçayır esnafı: Proje dursun, polis geri çekilsin
Paylaş
İbrahim Kale

ESNAF DERTLİ

Mahallede köftecilik yapan Gazi Kurt, atılan gazlardan dolayı nefes alamadıklarını ve işyerini erken saatlerde kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Cami-cemevi projesini “Devletin insanları birbirine kırdırtma politikası” diye değerlendiren Emrah Küreş, yetkililerin bir an önce bu projeden vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Atılan gaz bombası ve plastik mermi yüzünden dükkanların cam ve çerçevesinin kırıldığını anlatan Küreş, bu nedenle esnafın iş yapamaz hale geldiğini söyledi ve polisin mahalleden çekilmesini talep etti.

Taksicilik yapan Haydar Uludağlı, bir haftadır devam eden polis şiddetinden dolayı eve ekmek götürememekten şikayetçi. Uludağlı, “Polis mahalleden çekilsin, biz de evimize artık ekmek götürelim” diye yetkililere seslendi. Bir diğer taksici esnafı Osman Öztürk de, cami ile cemevinin yan yana olmasını istemediklerini belirterek, “Alt katta cem yapılırken caminin hocası, ‘Kardeşim burada ezan okunuyor, siz cem yapıyorsunuz, müzikler çalıyorsunuz’ demeyecek mi?​” diyerek projenin gerçekçi olmadığına dikkat çekti.

‘ÖZGÜR DEĞİLİZ, KORKUYORUZ’

Polis saldırılarının mahalle üstünde yarattığı baskıya dikkat çeken Meryem Kılıç, “Özgür değiliz ve korkuyoruz” dedi. İşe giden çocuğunun eve sağ salim dönüp dönmeyeceğinden endişe eden Kılıç, yetkililere seslenerek “Alevilik suç mu? Lütfen çocuklarımızı rahat bıraksınlar ve polisleri geri çeksinler” diye konuştu.


‘CAMİ-CEMEVİ DEĞİL, ÜNİVERSİTE’

Eylem Püskül ( İşsiz ): Tuzluçayır’da olanları Fettullah Gülen’in bir oyunu olarak görüyorum. Cami veya cemevi değil, buraya üniversite kurulmasını istiyorum.
Yeter Özdemir: Gazdan dolayı evimiz de oturamaz, camlarımızı açamaz hale geldik. Gezi direnişi sırasında, mahallemizde günlerce eylem yapıldı. Hiç polis yoktu, olay olmamıştı.
Muharrem Ülger: Medyada Tuzluçayır halkı Alevi – Sünni birlikteliğine karşıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Burada olan Fettullah Gülen ve İzzettin Doğan’ın aracılığı ile Tuzluçayır’da ‘böl, parçala, yönet’ takdiğidir. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölü yoksa, mesele de yok

SONRAKİ HABER

Alevi işçiler: Alevileri Sünnileştirme operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...