26 Temmuz 2022 23:14

Gazeteci Kerem Kırpaç: AKP’li belediye başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darbedildim

Gazeteci Kerem Kırpaç, Birecik’te HDP’nin yaptığı basın açıklamasını haberleştirdiği için AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darbedildiğini açıkladı.

Fotoğraflar: Kerim Kırpaç'ın sosyal medya paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Birecik İlçe Örgütü, 2 yıl önce heyelan düştüğü için kapatılan Birecik Halfeti Kültür Yolu'nda yapılan çalışmaların tamamlanmamasından kaynaklı 23 Temmuz'da basın açıklaması düzenledi. İlçede yerel bir sitede gazeteci olan Kerem Kırpaç, açıklamayı haberleştirmesi üzerine AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darbedildiğini açıkladı.

Kırpaç, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı: "Ben Kerim Kırpaç Yerel Basın mensubu olarak Birecik ilçesinde görev yapmaktayım. Başta belirtmek isterim ki hiçbir Siyasi Fraksiyonla irtibat ve iltisakım yoktur. Gazetecilik kimliğimle Şanlıurfa Birecik ilçesinde 15 yıldır Tarafsız Gazetecilik minvalinde mesleki hayatımı sürdürmekteyim. En ağır şartlarda dahi aralıksız çalışmalarıma devam ettim. Bundan kısa zaman önce yapmış olduğum farklı bir haber dolayısıyla Birecik Belediye Başkanı Sn. Mahmut Mirkelam tarafından kalabalık ortam içerisinde elime sopa ile vurularak, kişisel onurum ve Mesleki onurum ziyadesiyle zedelenmiştir. Sessiz kaldım. Sonrasında farklı bir siyasi partinin (HDP) basın açıklaması haberini yaptığım için 25.07.2022 tarihinde Sn. Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandım. Aynı zamanda ağza alınmayacak Aile efradımıda içine alarak beni rencide etmiştir. Ben Basınım basının kalemi kırılamaz aynı zamanda Engelli bir bireyim epilepsi hastasıyım uğradığım haksızlığı şiddetle kınıyorum. Tüm kamuoyuna duyurulun Kerim Kırpaç.”

Mezopotamja Ajansının telefonla ulaştığı Kırpaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı teyit ederek, şiddete maruz kaldığını belirtti. Kırpaç, yaptığı açıklamaya ek olarak başka bir açıklama yapmayacağını ifade etti. 

TANAL: SEYİRCİ KALINMAMALI

CHP milletvekili Mahmut Tanal da Kerim Kırpaç'ın paylaşımına dair açıklama yaptı. Tanal, sosyal medya hesabından şiddete tepkisini şöyle dile getirdi: "Şanlıurfa Birecik’te yerel gazetecilik yapan Kerim Kırpaç’a tokat attığı iddia edilen AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ı şiddetle kınıyorum. Bu tokat, basın özgürlüğüne tehdittir, Şanlıurfalı gazetecilere gözdağıdır. Gazeteci Kerim Kırpaç’a yönelik fiili eylemiyle AKP’li Başkan Mahmut Mirkelam, TCK madde 117 kapsamında ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçunu işlemiştir. Kamu gücü kullanılarak, ‘Basın hürriyeti’ başlıklı Anayasa’nın 28. maddesi ihlal edilmiştir Hizmette sınıfta kalan Şanlıurfa’daki AKP’li başkanlar, basın mensuplarını baskı altında tutarak yanlışlarının ortaya çıkarılmasını engellemeye çalışıyor. Artık gazetecilere dayak atmaya da başladılar. Basına sansür uygulanmasına, gazetecilerin baskı altına alınmasına, tehdit edilmesine, saldırıya uğramasına, darp edilmesine seyirci kalınmamalıdır." 

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da devrilen forkliftin operatörü hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

BM: Karadeniz'den geçen tahıl gemilerinin denetimi Türk yetkililer tarafından yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...