20 Mayıs 2020 19:55
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2020 12:59

İzmir'de cami hoparlöründen ‘Çav Bella’ çalınması ile ilgili soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella marşının çalınması ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de bazı camilerden aynı anda "Çav Bella"marşı çalınmasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlatmasının ardından CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı.

İzmir'in çeşitli ilçelerindeki camilerinde aynı anda "Çav Bella" şarkısı çalındı. Müftülükten yapılan açıklamada, yayının, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olan kişiler tarafından yapıldığı belirtilmiş, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da "eylemi gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar" hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

CHP İZMİR ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı.

Konuya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İzmir ilindeki birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer aldığı yönündeki haberlerin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alınmıştır.

CHP İZMİR İL BAŞKANINDAN SUÇ DUYURUSU

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile parti yöneticileri, cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Yücel, "CHP İzmir olarak, hem bu provokasyonların toplumumuzu birbirine düşürmesine hem de akılları sıra CHP'yi bu olayla ilişkilendirmeye, nemalanmaya çalışanlara elbette ki izin vermeyeceğiz. Böylesine tehlikeli bir oyun oynayanların ve bu oyundan siyaset çıkarmaya, fırsat bulmuşken partimize veya büyükşehir belediye başkanımıza saldırmaya çalışanlar varsa bilsinler ki bunun hesabını İzmirliye veremezler. Bu ülkede dini siyasete alet etmek isteyen zihniyet, karşısında her zaman İzmirlileri ve CHP'yi bulmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'da Kovid-19 test sonuçları negatif çıktı

SONRAKİ HABER

Akçakoca'da bir berberin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...