Koronavirüsten 2 ölüm gerçekleşti, vaka 191 | Tüm gelişmeler (18 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle 2 ölüm gerçekleşti, ülkedeki toplam vaka sayısı 191'e yükseldi. Erdoğan ise koronavirüs zirvesinin ardından patronları koruyacak bir dizi ekonomik karar açıkladı.

.
01:19

Paylaş

REHABİLİTASYON ÖĞRETMENLERİNE ‘ÜCRETSİZ İZNE ÇIKIYORUM’ BELGESİ İMZALATILIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesi sonrasında bazı özel eğitim kurumları öğretmenleri ya zorla ücretsiz izne gönderiyor ya da çalışmadıkları günlerin yıllık izinlerinden düşüyor. Tatilin uzaması durumunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin tümünde aynı uygulamanın hayata geçeceğinden endişe ettiklerini söyleyen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformundan Meryem Yalçın, “Bu 32 bin öğretmenin mağduriyeti demek. Zaten şu durumda bile geçinemeyen arkadaşlarımız bu durumda ne yaparlar” diye sordu.

00:54

Paylaş

ÇOK SAYIDA MARKA, MAĞAZALARINI KAPATTI

Çok sayıda marka, koronavirüs salgını nedeniyle mağazalarını 19 Mart itibarıyla kapatma kararı aldı. Aralarında; Boyner-YKM, Mudo, Yargıcı, Mavi, Beymen, Vakko, Network, Roman, İpekyol, Twigy, Twist, Altınyıldız gibi markaların da olduğu firmaların çoğu açıklamalarında "çalışanların haklarını koruyacağız" ifadelerinde bulunsa da işçilerin mağdur edildiği bilgileri geldi. Bazı firmalar 6 aydan az çalışan işçileri işten çıkarttı, daha kıdemli çalışanları ise yıllık izin veya yıllık izinleri kalmamışsa ücretsiz izne çıkardı.

23:10

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA: 61 YAŞINDA ERKEK BİR HASTAMIZI KAYBETTİK, HASTA SAYISI 191'E ULAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim" açıklamasında bulundu.

21:04

Paylaş

CHP'Lİ SERKAN TOPAL'DAN KORONAVİRÜS ÇAĞRISI: İNTERNET ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemlere dikkat çekerek, okulların kapandığını, derslerin internet üzerinden verileceğini, halkın eve kapandığını ve tek iletişim aracının internete dönüştüğünü hatırlattı. Topal, "Virüs önlemleri devam ettiği sürece internetten alınan vergiler kaldırılsın, şirketler bu geçiş sürecinde eğitim yayınlarına özel kota versin, tüm erişim ücretleri yüzde 50 indirilsin" çağrısında bulundu.

20:53

Paylaş

AVRUPA'YA AÇILAN SINIR KAPILARI YOLCU GİRİŞ ÇIKIŞLARINA KAPATILDI

Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapıları, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yolcu giriş ve çıkışlarına kapatıldı. Alınan bilgiye göre, Yunanistan'a açılan Pazarkule, İpsala kara hudut ve Uzunköprü demir yolu hudut kapıları ile Bulgaristan'a açılan Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule kara hudut kapılarından yolcu giriş çıkışı yapılmayacak. Yunanistan ana karası ya da Yunan adalarından deniz vasıtalarıyla Türkiye'ye yapılan seferler de karşılıklı olarak durduruldu. Adı geçen hudut kapıları ve deniz yoluyla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ve son 14 gün içinde bu ülkelerde bulunmuş üçüncü ülke vatandaşlarının girişlerine bugün saat 00.00'dan sonra izin verilmeyecek.

Sınır kapılarında yük taşımacılığında herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek. Sağlık ve Ticaret bakanlıklarınca belirtilen usullerde taşımacılık faaliyetlerine devam edilecek. (Edirne/AA)

20:31

Paylaş

MLSA’DAN TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN ACİL TAHLİYE BAŞVURUSU

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) avukatları, temsil ettikleri tutuklu ve hükümlü durumda bulunan beş gazeteci ve bir aktivist için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı cezaevlerinde gereken önlemler alınmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu. MLSA, söz konusu başvuruyu resmi hesaplarından paylaştı.

19:55

Paylaş

KARANTİNA YURTLARINDA SAĞLIKLI BESLENME HAK GETİRE!

Dün akşam Almanya’dan getirilen ve Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdunda karantinaya alınan vatandaşlara sabah kahvaltısı verilmedi, ilk ateş kontrolü dışında sağlık taraması yapılmadı.

19:37

Paylaş

MECLİSTEN MÜLTECİ RAPORU: HER KAPIDA SADECE BİR HEKİM VAR

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu, İdlib’deki gerilimin ardından Türkiye’nin sınırları açmasıyla birlikte yaşanan mülteci geçişlerini yerinde inceledi. Komisyon üyeleri, Pazarkule Hudut Kapısı ile Meriç Nehri sınır hattında toplanan çok sayıdaki mültecinin durumuna dair kentte yaptıkları izlenimi raporlaştırdı. Raporda koronavirüs salgınına karşı her sınır kapısında sadece 1 hekim, 1 sağlık personeli ve 1 ambulans bulunması eleştirildi.

19:16

Paylaş

UMREDEN DÖNÜP DE KARANTİNAYA ALINMAYANLARI HABER YAPAN GAZETECİYE SORUŞTURMA

Rize’de umreden dönenlerin karantinaya alınmamasına ilişkin haber için savcılık soruşturma başlattı. Umre dönüşünde Rize’ye gelen yaklaşık 500 kişinin sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderilmesi Rize’de tartışmalara neden olmuştu. Sokaklarda dolaşan bazılarının ise yüksek ateş şikâyeti ile hastanelere başvurması Rize’de tedirginliğe neden olmuştu.

18:56

Paylaş

DİSK, KORONAVİRÜS ZİRVESİNE ÇAĞRILMADI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada Çankaya Köşkü'nde düzenlenen “Koronavirüs ile Mücadele Eşgüdüm Toplantısına” DİSK'in davet edilmemesini eleştirdi. Koronavirüs salgını ile ilgili bugün Çankaya Köşkünde düzenlenen Eşgüdüm Toplantısının, DİSK'in sürecin başından itibaren önerdiği bir düzlem olduğunu vurgulayan Arzu Çerkezoğlu; DİSK'in çalışma yaşamında koronavirüsle mücadele konusunda muhatap alınması gereken üç konfederasyondan biri olduğunu hatırlattı.

18:40

Paylaş

DİYARBAKIRLILAR: KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALACAĞIZ AMA NE KADAR, PARA YOK PUL YOK

Diyarbakır'da artan koronavirüs vakalarını konuştuğumuz vatandaşlar "Önlem alacağız elbette ama ne kadar? Para yok pul yok… Umarız bir an önce çaresi bulunur" diyor.

18:18

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "PATRONLARA KALKAN" PAKETİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat 50 dakika süren koronavirüs zirvesinin ardından açıklama yaptı.

Açıklamasında önceki yıllarda gerçekleşen ebola, kuş gribi, sars gibi salgınları hatırlatan Erdoğan, "Bugün hâlâ salgın hastalıkların kitlesel ölümlere yol açma olasılığı vardır" dedi. "Artık hiçbir şeyin aynı şekilde gidemeyeceği açıktır. Köklü değişiklikler yaşanması muhtemel bir döneme giriyoruz" diyen Erdoğan, Türkiye'de çok önemli hizmetlerin kamu desteği ile devam ettiğini, batı ülkelerinde ise bunların liberalizme, özel sektöre emanet edildiğini söyledi.

Ocak ayının birinci yarısında başlayan koronavirüs tehdidinin yayılma sürecini hatırlatan Erdoğan, virüsün hızla Avrupa'ya ve tüm dünyaya sıçradığını, salgının faturasının ağırlaştığını kaydetti. Erdoğan, koronavirüs tehdidi başladığından bu yana Türkiye'de gün gün alınan önlem ve kararları saydı.

Okulların tatil edildiğini hatırlatan Erdoğan, sınav sorularının bunu gözeterek hazırlanacağını, gerekli görülürse sınavların ertelenmesinin de gündeme alınabileceğini belirtti. Erdoğan, bugün 20 bin öğretmen atamasının daha gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kamusal tedbirlerin yanı sıra alınacak önlemlerin başında bireysel tedbirlerin geldiğini söyleyen Erdoğan, kişisel temizliğin ve teması önlemenin önemine dikkat çekti. Erdoğan, yurttaşlara virüs tehdidi geçene kadar mümkün mertebe evden çıkmama çağrısı yaptı.

65 yaş üzeri yurttaşlara dair de maske ve kolonya dağıtma gibi özel önlemler alacaklarını belirten Erdoğan, bunun için 65 yaş üzerindeki insanların yakınlarına ve komşularına da görev düştüğünü kaydetti. Erdoğan gerekli durumlarda yaşlı insanların maaşlarını evde alacağı bir uygulamaya geçilebileceğini söyledi.

Salgının tüm dünyada ekonomik sıkıntılar yarattığını belirten Erdoğan, bunun için aldıkları önlemleri kararları sıraladı. Erdoğan, "Paketteki imkanlardan istifade edecek firmalar için ön şartımız, istihdam kaybına yol açmamalarıdır" dedi. "Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alıyoruz" diyen Erdoğan, "patronlara kalkan" olarak nitelenebilecek paketteki maddeleri sıraladı.

18:15

Paylaş

PTT’DE ÖNLEM YOK NASİHAT VAR: KORONAVİRÜSE KARŞI PENCERE AÇ, KAPIYI ARALA

PTT İstanbul Bölge Başmüdürlüğü, koronavirüs tedbirlerine ilişkin bölge müdürlüklerine gönderdiği yazıda “pencere açın”, “ara ara kapı açın” önerilerinde bulundu.

17:59

Paylaş

DSÖ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ: HIZLI ARTIŞIN ÖNLENMESİ İÇİN KISITLAMA ÖNLEMLERİ ALINMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Proje Direktörü Dr. Ali İrshad Shaikh ve Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder’den oluşan DSÖ heyetini kabul etti. DSÖ Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Kılıçdaroğlu ve heyetine 'koronovirüs' hakkında sunum yaptı. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Ursu, teknik bilgilendirme yaptıklarını belirterek, "Uluslararası Sağlık Tüzüğü gereğince Türkiye dahil, bütün ülkeler karşılıklı bilgi paylaşımı kapsamında en son bilimsel gelişmelerin paylaşılması konusunda üzerine düşeni yapıyor" dedi. Ursu, "Koronavirüs vakalarındaki hızlı artışın önlenmesi için kısıtlama önlemleri alınması gerektiğini açıkladı.

17:48

Paylaş

FORD, KORONAVİRÜS SONRASI GÖZÜNÜ İŞSİZLİK FONUNA DİKTİ

Ford yönetimi, Gölcük ve Eskişehir'de iki hafta üretimin duracağını açıkladı. İşçilerin ücretleri içinse kısa çalışma ödeneği başvurusu yaptı.

17:46

Paylaş

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN: TEDBİRDE GECİKİLDİ, ÖNLEMLER ARTIRILSIN

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yayınladığı video mesajında, iktidarın koronavirüse karşı tedbir almak geçtiğini belirterek, önlemlerin arttırılması çağrısında bulundu. Buldan, dün toplanan HDP Kriz Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen koronavirüs salgınına ilişkin alınması gereken önlemler paketini açıkladı. Buldan, hükümete üç alanda çağrı yaptı. Buldan, “Hukuk alanında, sağlık alanında ve ekonomi alanında yapacağımız çağrıların hükümet tarafından dikkate alınması ve bunun elzem olarak hayata geçirilmesi elbette çok önemli” dedi.

17:39

Paylaş

İŞÇİLER SAĞLIĞINI DEĞİL GEÇİMİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA KALIYOR

Fabrikalarda çalışan işçiler koronavirüsün sağlıklarına etkisinden çok geçimlerine etkisini düşünüyor. Kimi fabrikalarda işçilerin ücretsiz izne çıkarıldığı Gebze’de görüştüğümüz işçiler ücretli izin talep ediyor. Üretimin durmadığı işyerlerinde ise işçiler uzun çalışma saatlerinden ve önlem alınmamasından şikayetçi.

 

17:30

Paylaş

TEPKİLER SONRASI SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN İZİNLERİNE KISMİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarih ve E.12362 sayılı genelgesinde kamuda çalışanların izinlerine ilişkin yayınlanan genelge sağlık emekçileri için uygulanmamış, sağlık emekçileri için izinler sınırlandırılmıştı. Sağlık Bakanlığı bütün izinleri kaldırmış, sadece kanser ve organ nakli olan sağlık çalışanları için izin tarif edilmiş bu da yöneticilerin inisiyatifine bırakılmıştı. Sağlık emekçilerinin tepkileri üzerine sağlık çalışanları izinlerine eksik de olsa kısmi düzenleme getirildi.

17:21

Paylaş

İŞÇİLER SAĞLIKLARI İÇİN BİRLİK OLMALI

Liman-İş İstanbul Bölge Başkanı ve İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Ceviz, Evrensel'e yazdığı haberle liman işçilerinin karşı karşıya olduğu riskleri anlattı. İşletmelerde neredeyse hiç bir önlemin alınmadığı belirtilen haberde bunun da yakın zamanda işçi kıyımı ile sonuçlanabileceğine dikkat çekildi ve alınması gereken önlemler sıralandı. İşçilere de birlik olma ve gerekirse talepler için greve çıkma çağrısı yapıldı.

17:01

Paylaş

İŞÇİLERİN HAKLARI VAR

Fabrikalarda koronavirüse karşı süren üretim baskısı, alınmayan önlemler işçileri tedirgin ediyor. Koronavirüse karşı işyerinde önlem almayan işverene karşı işçilerin hakları neler? İşçilerin taleplerinin başında gelen ücretli izin talebi yasada nasıl tanımlanıyor?" gibi pek çok soruya yanıtlar veren Evrensel yazarı Avukat Murat Özveri ve Prof. Dr. Ufuk Aydın koronavirüs salgınının iş hukuku açısından “zorlayıcı sebep" olduğunu belirtti ve işçilerin ve işverenlerin kanunda belirlenen haklarını sosyal medya hesabı Twitter'dan sıraladı.

16:56

Paylaş

GAZETECİLER KENDİNİ NASIL KORUMALI, NASIL HABER YAPMALI?

Türkiye Gazeteciler Sendikası yayın organı Journo gazetecilerin hem haber yaparken kendilerini nasıl korumaları gerektiğini hem de haberlerini panik yaratmadan nasıl yapabileceklerini anlatan bir haber yayınladı. Haberde, gazetecilerin konuyla ilgili uzman seçimini doğru yapmaları, halkı paniğe sürükleyecek korku dilinden uzak durmaları ve hepsinden önce hastalığa karşı kişisel önlemleri almaları konusunda bir dizi tavsiyede bulunuldu.

 

16:41

Paylaş

DİYARBAKIR’DAKİ SAĞLIK MESLEK ÖRGÜTLERİ: YETERİNCE TEST YAPILMALI

Diyarbakır’da Tabip Odası, SES ve Diş Hekimleri Odası koronavirüs salgını ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yapan sağlık meslek örgütleri, önümüzdeki 1-2 haftalık sürecin kritik olduğunu söyleyerek yeterince test yapılmasını ve sağlık çalışanları için gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

16:32

Paylaş

TTB'DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI: MALZEME EKSİĞİNİ GİDERİN

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazıda, kamu ve özel sağlık sektöründe çalışanların koruyucu önlemlerin yeterli olmadığı yönünde yakınmalarının olduğunu belirtilerek, koruyucu malzeme eksikliğinin bir an önce giderilmesi talep edildi.

16:25

Paylaş

İHD İZMİR ŞUBESİ BAŞKANI AVUKAT İNCİN'DEN CEZAEVLERİ İÇİN ÇAĞRI

Cezaevleri için Türkiye’de önlem olarak sadece görüşlerin sınırlandırılması, aileleri ve avukatları kaygılandırıyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube Başkanı Avukat Zafer İncin, bakanlığa çağrı yaparak, ağır hasta tutukluların ivedilikle tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. İncin, “Koronavirüsünün tehlikesi dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artıyor ve biz bu süreçte cezaevlerindeki hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Özellikle kronik hastalıkları olanlar üzerindeki etkileri düşünülürse, büyük bir faciaya yol açacağını görmek gerekiyor. Bu nedenle öncelikle bu hasta insanların tahliye edilmesi gerekiyor." dedi. (İzmir/MA)

14:55

Paylaş

OTOBÜSTEN İNDİRİLEN KİŞİNİN İFADESİ KARANTİNADAN SONRA ALINACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün karantina kuralı ihlali yapıldığı bildirilen Güzide Sofi'nin karantina bitiminde savunmasının alınacağını bildirdi.

14:42

Paylaş

 "HİJYEN ÜRÜNLERİNDE VERGİ SIFIRLANSIN" TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kolonyadan sabuna, dezenfekte ilaçlarından maskeye kadar virüsten korunma amaçlı ürün gruplarının satışlarının arttığına işaret ederek, "Böyle zaruri bir durumda tüm hijyen ve dezenfekte ürünleri ile su faturalaındaki vergiler kaldırılmalıdır." ifadesini kullandı.

14:32

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FİNANS ALANINDAKİ GELİŞMELER ÜLKEMİZE AVANTAJ SAĞLAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı" öncesinde koronavirüs salgını ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Üretimde alternatif denince ilk akla gelen Türkiye'dir. Finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize avantaj sağlayabilir. Hastalığı kontrol altında tutuabilirsek umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor. Tıbbi olarak virüsü ve bunun psikolojik ve ekonomik etkilerini aşabileceğimize inanıyorum" dedi.

14:04

Paylaş

MASKELERLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR: REÇETE KARŞILIĞINDA ALINABİLECEK

Türk Eczacılar Birliği, koronavirüs tedbirlerine ilişkin yayımladığı "çok acele" ibralı yazıda N95, FFP2 ve FFP3 maskelerin reçete karşılığında eczanelerden temin edilmesine karar verildiğini duyurdu. Yazıda, "EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim" denildi. (HABER MERKEZİ)

13:39

Paylaş

"KORONAVİRÜSE KARŞI SAĞLIKÇILARIN DA SAĞLIĞINI KORUMALIYIZ"

Koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuranların izole edilmiş bölümlere alınması gerektiğini belirten Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Selma Güngör, Sağlık Bakanlığına yaptıkları "işbirliği" çağrısını yineleyerek, "Hem toplum, hem de onların sağlığını koruyan sağlık çalışanlarının sağlığını korumak istiyoruz" dedi.

13:38

Paylaş

TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI: HAYATINI KAYBEDEN KORONAVİRÜS HASTASI ECZACIYDI

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Türkiye'de koronavirüs salgınından hayatını kaybeden 89 yaşındaki ilk hastanın eczacı olduğunu açıkladı.

13:36

Paylaş

TARIM BAKANI: TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE STOK SORUNU YOK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunmaktadır" dedi.

13:35

Paylaş

DİYARBAKIR TABİP ODASI BAŞKANI: KENTTE KORONAVİRÜS TESTİ YAPABİLECEK HASTANE YOK

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, kentte sağlık çalışanlarına koruyucu elbise ve eldiven verilmediğini belirterek, hastanelerin de virüs testi yapabilecek bir donanıma sahip olmadığını söyledi.

13:33

Paylaş

EMEP: KÂR HESABIYLA DEĞİL HALK SAĞLIĞI İÇİN TEDBİR ALINMALI

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, yazılı açıklama yaparak koronavirüse ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin sağlık politikalarına ilişkin eleştirilerde bulunan ve öneriler sıralayan EMEP Genel Başkanı Gürkan, “Koronavirüs salgınına karşı kâr hesabıyla değil halk sağlığını korumak için tedbir alınmalıdır” dedi.

13:32

Paylaş

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ KORONAVİRÜSE KARŞI IBUPROFEN YERİNE PARASETAMOL ÖNERDİ

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılması gereken ilaçlar konusunda önerilerde bulundu. İbuprofenle aynı gruptan ilaçların bazı durumlarda hastalığın gidişatını daha kötü hale getirebileceğinden şüphe eden DSÖ, virüs şüphesi bulunan kişilerin ibuprofen yerine paracetamol kullanmasını önerdi.

{{399743}}

13:29

Paylaş

YÖK BAŞKANI: ÜNİVERSİTELERDE 23 MART'TA UZAKTAN ÖĞRETİM SÜRECİ BAŞLAYACAK

YÖK Başkanı Saraç, açıklamasında 23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerde dijital imkanlarla uzaktan öğretim sürecinin başlayacağını belirtti. Saraç, uzaktan eğitim kapasitesine sahip olmayan üniversiteler için ise 23 Mart'ta açık ders malzemeleri havuzu açılacağını duyurdu.

13:28

Paylaş

BAKANLIKTAN ACİL DURUM GENELGESİ: HASTANELER İLK 72 SAAT KENDİLERINE YETEBİLMELİ

Sağlık Bakanlığı olası bir afet ve acil durum anında hastanelerin kendi kendilerine yetebilmeleri için yönetmelik hazırladı. Bakanlık Hastane Afet ve Acil Durum Planları Yönetmeliği’ni Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre, hastaneler için kritik 72 saat süresi öne çıktı.

13:27

Paylaş

MERSİN TABİP ODASI: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ DİKKATE ALINSIN

Mersin Tabip Odası koronavirüs tedbirleriyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının bu sürede yaşadığı sorunlara dikkat çekti, düzenleme önerdi.

13:25

Paylaş

DEZENFEKTAN, KOLONYA VE ETİL ALKOL İHRACI KAYDA BAĞLANDI

Ticaret Bakanlığı, etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş (medikal kumaş) ürünlerini, ihracı kayda bağlı mallar listesine ekledi.

13:24

Paylaş

TOYOTA, SAKARYA'DAKİ FABRİKASINDA ÜRETİME İKİ HAFTA ARA VERECEK

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının koronavirüsün yayılmaması yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 2 hafta süreyle üretime ara verileceği belirtildi. Firmanın açıklamasında bu iki haftalık süre sonunda durumun tekrar gözden geçirileceği kaydedildi.

13:22

Paylaş

OTOMOBİL TEKELLERİ AVRUPA'DA ÜRETİME ARA VERİYOR, İŞÇİLER ZORUNLU İZNE ÇIKARILIYOR

Almanya'da başta Daimler AG olmak üzere Volkswagen, Audi, Ford, Opel ve Skoda gibi otomobil tekelleri, koronavirus nedeniyle bu hafta cuma günü üretimi durduracaklarını açıkladı. Üretim durdurma kararının başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde uygulanacağı ve ilk etapta iki hafta süreceği belirtildi.

Bu süreçte işçilere zorunlu izin dayatılması ve biriken saatlerini kullanmaya zorlanmaları fabrikalarda tepkiye neden oluyor.

13:17

Paylaş

9 FARKLI AVRUPA ÜLKESİNDEN GELEN 2 BİN 807 TÜRKİYELİ ÜLKEYE GİRİŞ YAPTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 9 farklı Avrupa ülkesinden yurda dönmek isteyen 2 bin 807 Türkiyelinin ülkeye girişinin sabah saat 06.00 itibarıyla tamamlandığını bildirdi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Fransa'dan uçakla Türkiye'ye gelenlerin otobüsle karantina alanına doğru yola çıkmasının ardından otobüs durdurulup bir kişi indirildi ve başka bir araca bindirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde aracın polislerin olduğu bir noktada durduğu, ve bir kadının otobüsten inip çakarları yanan bir araca bindiği görüldü. İndirilen kişinin KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürünün kızı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk ölümün gerçekleştiğini ve koronavirüs tespit edilen kişi sayısının 98'e ulaştığını açıkladı.

CHP Milletvekili Süleyman Girgin, koronavirüs krizinin faturasının işçilere çıkarılmak istenmesine karşı işten atmaların yasaklanması çağrısında bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbol maçlarının ertelenmeyeceğini ve nisan ayının sonuna kadar seyircisiz olarak oynanmaya devam edeceğini duyurdu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Olağanüstü hal ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ya da seyahat kısıtlamaların getirileceği yönündeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor" açıklaması yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve Çocuğun Yüksek Yararı İlkesi göz önüne alınarak cezaevlerindeki çocukların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa