03 Ekim 2012 11:00

CHP, tezkereyi destekleyecek

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kuruluna yarın gelmesi beklenen sınır ötesi harekata imkan veren tezkereyi destekleyeceklerini söyledi. Hamzaçebi, tezkereyle ilgili yaptığı açıklamalarla MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Kandil’e sefer çağrıları

CHP, tezkereyi destekleyecek
Paylaş

KANDİL’E SEFERE ÇAĞIRDI!

Ancak tezkerenin yıllardır “Bir formalite olarak TBMM’den geçtiğini” söyleyen Hamzaçebi AKP Hükümetinin Kandil’e yönelik bir operasyon kabiliyetinden yoksun olduğunu belirtti.

IRAK’IN TAVRINI BEĞENMEDİ

Bir gazetecinin, “Tezkere gündeme gelecek ama Irak’tan askerlerinizi çekin diye bir tavır geldi, bunu nasıl yorumlamak gerekir?​” sorusuna Hamzaçebi, “Irak Hükümetinin bu tutumu hiç şaşırtıcı değil, sürpriz değil. Türkiye komşularla sıfır sorun diye dış politikasında bütün komşularıyla kavgalı ve problemli hale gelmiştir” şeklinde yanıt verdi.

Hamzaçebi, Irak’ın bu tutumuyla ilgili olarak, “Türkiye Irak hükümetinin bu tehdidine pabuç bırakmamalıdır. Türkiye oradaki varlığını devam ettirmelidir. Hiçbir şekilde Irak Hükümetinin bu tutumuna izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

‘KOMİSYON KURALIM’

Başbakanın, CHP’ye yaptığı çağrıya da yanıt veren Hamzaçebi şunları söyledi: “Sayın Başbakan bir yandan gelin derken, öbür taraftan adeta gelmeyin biz bu konuda tek yetkiliyiz ya da gelirseniz de bizim koltuk değneğimiz anlayışında. Biz Sayın Başbakanın, AKP’nin koltuk değneği olmayız.” Hamzaçebi ayrıca Meclisteki partilere seslenerek, “terör önlemek için Mecliste araştırma komisyonu kuralım” çağrısında bulundu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKPM’den 'tutuklu vekil' tepkisi

SONRAKİ HABER

Akçakale'ye top mermisi düştü: 5 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...