30 Eylül 2012 09:27

Bilgin Adalı ‘eserleriyle yaşayanlar’ arasına katıldı

OYUN Yazarları ve Çevirmenleri Derneği’nin (OYÇED) ve ÇROP Kurucusu Bilgin Adalı vefat etti. 11 Aralık 1944 tarihinde Safranbolu’da doğan Adalı, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda radyo ve televizyon programcılığı konusunda öğrenim gördü. 1968-1976 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu&

Bilgin Adalı ‘eserleriyle yaşayanlar’ arasına katıldı
Paylaş

OYUN Yazarları ve Çevirmenleri Derneği’nin (OYÇED) ve ÇROP Kurucusu Bilgin Adalı vefat etti. 11 Aralık 1944 tarihinde Safranbolu’da doğan Adalı, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda radyo ve televizyon programcılığı konusunda öğrenim gördü. 1968-1976 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu’nun ilk yönetmenlerinden biri olarak Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Atatürk devrimlerini konu alan belgesel filmler, kültür ve sanat programları, çocuk ve gençlik programları hazırladı.
Daha ilkokul öğrencisiyken öykü ve şiir yazmaya başlamıştı. Lise çağındayken, yazdığı öykü ve şiirler günün edebiyat dergilerinde yayınlanmaya başladı. 70’li ve 80’li yıllarda o dönemin izlerini taşıyan şiirler yazdı. 1976’da Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sinema TV Bölümü’nde Öğretim Görevlisi, daha sonra Bölüm Başkanı oldu.
1984’te üniversiteden ayrılarak İstanbul’a gelen Bilgin Adalı bir süre çeşitli reklam ajanslarında reklam yazarı olarak çalıştı. Daha sonra, serbest reklam ve senaryo yazarlığı yaptı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KCK İstanbul Ana Davası bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Zeynep Cemali Edebiyat Günü’ 6 Ekim’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...