10 Ağustos 2012 12:03

Profesyonel dilenci aranıyor!

İsveç’te Persondesign adlı yardım kuruluşu, başkent Stockholm’de çalıştırmak üzere dilenciler arıyor. “Situation Stockholm” dergisinde yardım kuruluşu, evsizlere hitap ederek bir iş ilanı verdi.Persondesign’ın kurucularından Jan Persson, ilanla ilgili yaptığı açıklamada “İşe aldığımız dilenciler bizim g&ou

Profesyonel dilenci aranıyor!
Paylaş

İsveç’te Persondesign adlı yardım kuruluşu, başkent Stockholm’de çalıştırmak üzere dilenciler arıyor. “Situation Stockholm” dergisinde yardım kuruluşu, evsizlere hitap ederek bir iş ilanı verdi.
Persondesign’ın kurucularından Jan Persson, ilanla ilgili yaptığı açıklamada “İşe aldığımız dilenciler bizim gözetimimiz altında nasıl yardım toplayacaklarına kendileri karar verecekler. Biz de kendilerine saat başı 100 kron (26 lira) ödeyeceğiz. Elde edilen hasılatın yarısı da dilencilerde kalacak” dedi.
18 Ağustos günü Stockholm’ün en işlek caddesi olan Drottningatan’da işe başlayacak olan dilenciler, günde 4 saat çalışacak. Yardım kuruluşu, 50 dilenciye iş vermeyi planlıyor ve şimdiden 30 adet başvuru aldıklarını belirtiyor.
Jan Persson, evsizlerin yanı sıra öğrenci, işsiz, emekli veya herhangi birinin de işe alınabileceğini ifade etti. Bu fikrin insanlara biraz uçuk gelebileceğini belirten Persson, olumsuz tepkilerin yanında çok sayıda olumlu tepki de aldıklarını söyledi. “Daha önce böyle bir girişimin yapıldığını düşünmüyorum.” diyerek sözlerine devam eden Persson, “Bu fikrimiz başarılı olursa ne güzel olur. Çünkü biz daha güzel bir dünya kurmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da Amerikan askerlerine saldırı

SONRAKİ HABER

Kamboçya, Filipinler’deki büyükelçisini geri çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...