26 Ekim 2017 04:04

2’si gazeteci 12 kişi tutuklandı

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da olduğu 12 kişi tutuklandı.

Paylaş

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da olduğu 12 kişi tutuklandı.

İstanbul’da 19 Ekim’de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyeleri ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirlerine  yönelik operasyonda  ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan, Av. Özlem Gümüştaş, Av. Sezin Uçar, ESP MYK üyesi Özgen Sadet, ESP'liler Meral Tatar, Mehmet Aslan, Mazlum Demirtaş, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça, Hünkar Hüdai Yurtsever, İlhan Aslan, Onur Binbir, İsmail Geçer, Nihat Göktaş ve SYKP'li Ali Düzkün gözaltına alındı.

Soruşturmada gizlilik kararı bulunduğu gerekçesiyle suçlamalar açıklanmazken, bir haftadır gözaltında tutulan 15 kişi dün sabah adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadeleri tamamlanan 15 kişi, mahkemeye sevk edildi. Nihat Göktaş, Mehmet Aslan ve Ali Düzkün adli kontrol şartıyla, diğerleri tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nihat Göktaş, Mehmet Aslan ve Ali Düzkün adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, ETHA editörü İsminaz Temel, ETHA Muhabiri Havva Cuştan, Av.Özlem Gümüştaş, Av. Sezin Uçar, Özgen Sadet, Onur Binbir, Hünkar Yurtseven, İlhan Aslan, İsmail Geçkin, Erkan Kakça, Meral Tatar ve Mazlum Demirtaş'ın tutuklandı.

TAKİP ETTİĞİ HABERLERDEN ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’ SUÇLAMASI

ETHA Editörü İsminaz Temel'e "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlaması yöneltildi. Delil olarak ise İsminaz Temel’in takip ettiği haberlerden fotoğraflar gösterildi. 

İsminaz Temel, savunmasında 2006'dan bu yana gazetecilik yaptığını, 2010'dan bu yana da ETHA'da çalıştığını belirtti. Temel, kendisine gösterilen tüm fotoğrafların haber takibinden olduğunu kaydetti.

2016 yılından bu yana ETHA'da muhabir olarak çalışan Havva Cuştan ise yine haber takibi, katıldığı cenaze törenleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlandı.

Avukat Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş da Rojava'da yaşamını yitiren müvekkillerinin adli tıp işlemlerine katılma ve ailelerine hukuki destekte bulunmaları nedeniyle "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla suçlandı.

Yine gözaltındaki ESP üyelerine de aynı cenaze töreni, taziye ve basın açıklamaları nedeniyle "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlaması yöneltildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyanet, dernek ve vakıflara 71 milyon para akıttı!

SONRAKİ HABER

Kiev'de milletvekiline bombalı saldırı: 1ölü 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...