İzmit Körfezi'nde petrol faciası

İzmit Körfezi’nde ortaya çıkan yakıt sızıntısı, İzmit Körfezi'nin ekolojik dengesini tehlikeye soktu.

14 Ocak 2017 10:21
Paylaş

Körfez’de önceki gün sabah saatlerinde önce Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaştı. Yayılan yakıt sızıntısı nedeniyle karabataklar ve diğer deniz kuşları ölürken, yetkililer kirliliğin kimden kaynaklandığı ve facianın boyutları konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

CANLI HAYATINI TEHDİT EDİYOR

Poliport, Evyapport, DP World Yarımca Limanı, Tüpraş İskelesi ve Harikalar Sahili'nin bulunduğu 20 millik alan içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olurken, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açtı.

Bu sabah saatlerinde ilk Poliport Limanı bölgesinde görülen ve daha sonra Körfez’in 28 bölgesine yayılan yakıt sızıntısı nedeniyle karabataklar ve diğer deniz kuşları öldü. Sızıntının ve facianın büyüklüğü saatler geçtikçe daha da anlaşılır olmaya başladı. Tüm Körfez’deki ekolojik dengeyi ve canlı hayatını tehdit eden yakıt sızıntısını önlemek için bariyerlerin oluşturulduğu görülürken, yetkililer incelemede bulundu. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

251'inci F oturması: Hasta tutuklular serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Adana'da Börklüce Mustafa hareketi söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...