28 Haziran 2016 14:07

‘Magazin değil kadın cinayeti’

36 yaşındaki Tuba Korkmaz’ın eski erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmasına yönelik çıkan haberler aileyi isyan ettirdi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Eskişehir’de bir fabrikada müdür yardımcısı olarak çalışan 36 yaşındaki Tuba Korkmaz’ın eski erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmasına yönelik çıkan haberler aileyi isyan ettirdi. Bazı yerel gazetelerde ve ajanslarda “Dizi değil gerçek”, “Oyuncu Şeyma Korkmaz ablasını bıçaklayan zanlıya saldırdı” şeklinde servis edildi.

Eskişehir’in Vişnelik Mahallesi’nde 17 Haziran Cuma sabahı işe gitmek üzere servis bekleyen Tuba Korkmaz, bir anda iki ay önce ayrıldığı eski erkek arkadaşı Fatih S’nin saldırısına uğradı. Fatih S, Korkmaz’ın arkasından koşarak dört kez bıçakladı. Bu esnada karaciğeri, akciğeri, safra kesesi ve diyaframı yırtılan Korkmaz, yardım çığlıkları atmaya başladı. Komşular bu sesi duyarak balkona çıktı. Genç kadının ölmediğini anlayan Fatih S. komşular gelene kadar geri döndü, kadının boğazına da beşinci darbeyi attı. 5 gün yoğun bakımda kalan Korkmaz’ın tedavisi sürüyor.

POLİS ‘KORUYAMAYIZ’ DEDİ

Gazetemize konuşan anne Sabriye Korkmaz, “Eski erkek arkadaşıydı, bizimle de tanışmıştı. Evlenmeyi düşünüyorlardı. Altı ay birlikteydiler. Kızım tuhaf davranışları, kıskançlığını, şiddete meyilli olduğunu görüyor ve ayrılmak istiyor. İki ay önce ayrılmışlardı. Sürekli rahatsız etmeye devam ediyordu. Müdürü bile biliyordu, bir keresinde sokakta tartakladığını görünce arabasına alarak kurtarmıştı. Bunu yapan aynı fabrikada mühendis. Biz olayın bu duruma geleceğini hiç düşünmedik” dedi.

Anne Korkmaz, kızının daha önce de sürekli rahatsız edildiğini ve durumdan rahatsız olduğu için polise giderek şikayetçi olmak istediğini fakat polisin, “Biz ne yapabiliriz, biz seni koruyamayız, kızdırmayın” diyerek ikna ettiklerini dile getirdi.

‘ÖNÜNÜ İLİKLEYENE İNDİRİM UYGULANIYOR, TEDİRGİNİZ’

Saldırının, birçok haber sitesinde de Tuba Korkmaz’ın oyuncu olan kardeşi Şeyma Korkmaz’ın adliyedeki fotoğraflarıyla “magazinel” olarak paylaşılmasına tepki gösteren anne Korkmaz, “Oyuncu Şeyma’nın ablası değil bu. Bir kadın cinayeti bu. Mucizelerle kurtuldu. Kızımın nefes borusunun üçte ikisini kesmiş. Ölmediğini, ‘Beni kurtarın’ diye çığlık attığını görünce geri dönerek öldürmek amacıyla beşinci darbeyi vurmuş, boğazını kesmiş. Gidiyor, geliyor. Planlayarak yapıyor, gırtlağını kesiyor ölmedi diye. Kızım kendi direnciyle hayata tutunuyor. Türkiye’de ne yazık ki önünü ilikleyene indirim uygulandığı onun için tedirginiz. Kadın cinayetlerine artık bir çare bulunmalı” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosu’nda İngiltere’nin ayrılma kararına öfke 

SONRAKİ HABER

Suriyeli çocuk işçi asansörde can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...