28 Haziran 2016 13:13

Yeni Film Fonu 2016 1. dönem sonuçları açıklandı

Yeni Film Fonu’nun üçüncü döneminde desteklediği belgesel filmler belli oldu.

Paylaş

Anadolu Kültür ile !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ortaklığıyla 2015 yılında kurulan ve Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Yeni Film Fonu’nun üçüncü döneminde desteklediği belgesel filmler belli oldu.

Fona üçüncü döneminde yaklaşık 150 başvuru geldi. 2016 jürisi Berke Baş, Zeynep Dadak, Melek Ulagay, Yeşim Ustaoğlu ve Yıldırım Türker’in yaptığı değerlendirme sonucunda 12 belgesel filmin desteklenmesine karar verildi. 

Fon tarafından desteklenen 3 kısa ve 9 uzun/orta metraj belgesel film şöyle sıralandı:Levent Çetin’in “At Hikayeleri” kısa metraj belgesel prodüksiyon desteği, Sara Durmuş ve Gülşah Keleş’in ortak projesi “Kaç Para?” kısa metraj belgesel post-prodüksiyon desteği, Azra Deniz Okyay’ın “Sulukule Mon Amour”filmi kısa metraj belgesel Atlas post-prodüksiyon desteği, Ekim Zafer Acun’un “Kim Bilir Bu Gidişin Dönüşü Olacak Mı?”ve Eytan İpeker’in “BirGüzellikYarışması” filmi uzun/orta metraj belgesel geliştirme desteği, Orhun Bozdağ’ın 

“Reconstruction”, Piran Baydemir’in “Ververoz”, Zeynel Doğan’ın “Foto Ringo”, Beyza Meşe ve Can Aksan’ın “3. Köprü / Ağaç Artık Orada Değil” adlı ortak projeleri, Reyan Tuvi’nin “Savaşın Gölgesinde” filmleri uzun/orta metraj belgesel prodüksiyon desteği aldı. 

Emek Bizim İstanbul Bizim inisiyatifi’nin “Özgürleşen Seyirci: Emek SinemasıMücadelesi” ve Taylan Mintaş’ın “Sessizliğin Kardeşleri – BirayênBêdengiyê” belgeselleri ise uzun/orta metraj belgesel Atlas post-prodüksiyon desteğini aldı. 

Yeni Film Fonu 2016 ikinci dönem başvuruları ise Eylül ayında yapılacak duyuruyla başlayacak. Fona kısa belgeseller prodüksiyon ve post-prodüksiyon aşamasında; uzun/orta metraj belgeseller ise geliştirme, prodüksiyonve post-prodüksiyon aşamasında başvurabilecekler.  Ayrıntılar fonun www.yenifilmfonu.org web sitesinden takip edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Emek ve meslek örgütleri: Demokrasi cephesinde buluşalım

SONRAKİ HABER

Bilgen: İsrail'in Gazze'ye yönelik tutumu değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...