28 Haziran 2016 09:03

Petrol-İş biz işçilerindir ve hep bizim kalacak

Petro-kimya kolunda çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi bir işçi, Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Patrol-İş üyesi işçi
Kocaeli

Merhaba ben petro-kimya kolunda çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi bir işçiyim. Son zamanda yapılan işveren saldırılarını ve bunun karşılığında işçilerin verdiği mesajları gerek sosyal medya, gerek gazetelerden izlemekteyim.
Örgütlülüğü sağlam olan fabrikalar en sert ve hızlı şekilde refleks gösteriyor, fakat bu bazen başarı ile sonuçlansa da genelde uzun soluklu yapılamadığı için başarısızlıkla  sonuçlanıyor. Çünkü tabandan gelen gücü bölmek için işverenin çabaları kadar, bu gücü kendi iradesi altına alamayacağını anlayan bürokrat sendikacılar tarafından da sekteye uğratılmaktadır.
Örnek olarak ilk aklıma gelen TÜPRAŞ’ta 2 gün süren rafineri eylemleri nasıl ve neden sonlandırıldı? Eylemi başlatan işçiler sonlandıran sendika yöneticileri değil midir? Sendika ağalarının düzeni bozulmayacaksa, bir kaç işçini kurban olarak verilmesinin ne önemi var? Çalışanlar kendileri karar alıp uygularsa, bilinçlenirse hesap sorarlar çünkü değil mi ey sermaye sahipleri ve size çanak tutan sarı olmayan ama rengi turuncuya çalan sendika ağaları.
Kimse istemiyor yan fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelmemizi, kimse istemiyor Gebze’de bulunan bir işçinin Batman’da, İzmir’de, Bursa’da ve diğer illerde bulunan çalışan üyelerle bir araya gelmemizi.
Sendika üyelerinin kurduğu bir sayfayı hedef aldılar şimdide. Aman katılmayın, aman uzak durun sendikamızı kötülüyorlar karalıyorlar diye. Şunu bilin rengi sarı değil ama turuncuya çalan sendika ağaları, sendika sizin değil biz işçilerin sendikasıdır. Ama başımıza gelenler yine size oy verip o koltuğa taşıyanların eseridir. Nasıl siz eskiyen lüks arabalarınız miadı doldu diye değiştiriyorsunuz ya bence düşünce olarak bitmiş ve sahadaki fabrikadaki işçilere faydası olmayan zihniyetteki lüks sendika ağaları sizinde kilometreniz doldu artık. Sizleri de biz değişeceğiz. Emekten sınıf bilincinden yana mücadele edenler ile yürüyeceğiz bundan sonra.
Sokakta meyve kasalarının üzerinde kurulan mücadeleci emekten barıştan yana olan bir sendikayı daha fazla hükümetin arka bahçesine çevirmenize izin vermeyeceğiz. Görevini hakkı ile yapanlar umarım alınmaz ama diğerleri için son olarak şunu söylemek isterim: Mavi olan Petrol-İş bayrağı turuncu olmayacak! Petrol-İş biz işçilerindir ve hep bizim kalacak.

ÖNCEKİ HABER

Muhtar ve müftüler de nikah kıyabilecek

SONRAKİ HABER

Servis minibüsü 2 taksiye çarpıp devrildi: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...