27 Haziran 2016 20:45

KESK üyeleri özgürlük nöbeti tuttu

KESK üyeleri, Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin için Bakırköy Cezaevi önünde devam eden Özgürlük Nöbeti eylemine katıldı.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Özgür Gündem Gazetesi’yle dayanışma amacıyla  nöbetçi yayın yönetmenliği yaptıkları için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin için Bakırköy Cezaevi önünde devam eden Özgürlük Nöbeti eylemine katıldı. “Susmayacağız, mücadele edeceğiz” pankartı arkasında dün cezaevi önünde açıklama yapan kamu emekçileri “Korkmayı ve susmayı  kabul etmiyoruz. Dayanışmayı büyüteceğiz” dedi.

GÖZ YUMMAMIZI İSTİYORLAR

Platform adına konuşan SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, halkın haber alma hakkını savunmak için dayanışma gösteren insan hakları savunucularının yanlarında olduklarını ve dayanışmayı büyüteceklerini söyledi.Gazeteciler, aydınlar, akademisyenler ve siyasetçilerin susturulmaya çalışıldığını ifade eden Kavak, “Saray güdümlü yargının soruşturmaları da, yaptığı tutuklamalar da tesadüfi değil. Soruşturmaların amacı susturmak, gözdağı vermektir. Ne susacağız, ne  korkacağız, ne de boyun eğeceğiz. Üniversitelerin yüz akı akademisyenler nasıl susmadıysa, başta Cizre’deki vahşet olmak üzere Kürt illerinde yaşananları belgeleriyle ortaya koyarak kayıt altına alan insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı nasıl susmadıysa, özgür basının susturulmak istenen sesinin uluslararası sözcüsü olan Erol Önderoğlu nasıl susmadıysa, aydın ve demokrat olmanın onurunu korumak isteyen Ahmet Nesin nasıl susmadıysa, muhalif basını ezmek için uygulanan baskılara karşı dayanışmak için, dayanışma nöbetini sürdüren onlarca değerli aydın, gazeteci, yazar ve akademisyen nasıl susmadıysa biz KESK’liler de AKP iktidarının baskıları karşısında ne susmayı ne  korkmayı, ne de boyun eğmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz bu baskıların nedenini çok iyi biliyoruz. Susturmak istiyorlar çünkü onların işledikleri suçlara herkesin göz yummasını istiyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜBİTAK raporu gelmeyince, Ethem Sarısülük davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeden vazgeçilene kadar madenci eylemi sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...