27 Haziran 2016 20:30

TÜBİTAK raporu gelmeyince, Ethem Sarısülük davası ertelendi

Ethem Sarısülük davasında mahkeme heyeti, TÜBİTAK’tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül saat 11.00’a erteledi.

Paylaş

Ankra’da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı’ndaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürülmesi ile ilgili polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava, olay anı görüntülerine ilişkin TÜBİTAK raporu gelmediği için ertelendi. Sanık Ahmet Şahbaz da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK’tan henüz rapor gelmediğini belirtti.

Duruşmada söz alan Ethem Sarısülük avukatı Murat Yılmaz, TÜBİTAK’a güvenmediklerini belirterek, “TÜBİTAK’a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, ‘İmam eriği projesi’ olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucunda geleceğini inanmıyoruz. Olumsuz bir sonuç çıkarsa raporu hazırlayanlar hakkında mahkemenizin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanığında tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.Sanık avukatları da, mağdur avukatının görüşlerine katılmadıklarını, henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargılı baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonucunda mahkeme heyeti, sanık Şahbaz’ın tutukluluk talebinin reddine ve TÜBİTAK’tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül saat 11.00’a erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lice’de yangın sürüyor, bazı köyler boşaltıldı

SONRAKİ HABER

KESK üyeleri özgürlük nöbeti tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...