27 Haziran 2016 13:42

Mülteci LGBTİ’ler savaşı anlattı

Yıllardır süregelen savaşla birlikte doğdukları, büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalan mülteci LGBTİ’ler; savaşı anlattı.

Paylaş

Yıllardır süregelen savaşla birlikte doğdukları, büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalan mülteci LGBTİ’ler; savaşı, savaşta LGBTİ olmayı ve savaşla birlikte “ilk gözden çıkarılacak olanlar” olmayı anlattı.

Hêvî LGBTİ Derneği, hem mülteci, hem de LGBTİ oldukları için iki kez ayrımcılığa uğrayan mülteci LGBTİ’lerle röportajlar sonucunda ortaya çıkan “Mülteci LGBTİ’ler” kitabını yayınladı. Kitap Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lansmanda LGBTİ’lerle buluştu. Kitapta yer alan sığınmacı ve mülteci LGBTİ’ler, hali hazırda yeterince güç olan mücadelelerini ve savaşla birlikte ölüm kalım meselesi haline gelen Ortadoğu coğrafyasında LGBTİ’yi olmayı, güncel politik ortamla beraber tepetaklak olan hayatlarını anlatıyor.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde hazırlanan Mülteci LGBTİ’ler kitabı Onur Haftası boyunca Hêvî LGBTİ Derneği’nden ücretsiz bir şekilde temin edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığından Putin'e mektup açıklaması

SONRAKİ HABER

‘Denizde Akşam’a blues yorumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...