27 Haziran 2016 12:36

Ayhan Erdoğan tahliye edildi

Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan şehir plancısı Ayhan Erdoğan ilk duruşmasında tahliye edildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan şehir plancısı Ayhan Erdoğan ilk duruşmasında tahliye edildi. Davası 16 Ocak 2017'ye ertelendi.

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ayhan Erdoğan savunmasında, tutuklanmadan önce savcılık ve nöbetçi mahkemedeyken sosyal medya paylaşımlarının tamamının kendisine gösterilmediğini söyledi.

Mahkeme ve savcılığa verdiği ifadeleri dava dosyasının tamamını görmeden verdiğinin altını çizen Erdoğan, “Hangi paylaşımım gerekçe gösterilerek hakkımda suçlamada bulunulduğunu bilmeden ifade verdim. Ayrıca varsa bir paylaşımım hakaret kastıyla olmadığını da belirttim. Hesabın benim olduğunu doğruladım. Hakareti etik bulmadığımı da ekledim” dedi. 

Kendisi hakkında şikayetçi olan Ö.G'nin de kastının farklı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Mensubu olduğum meslek odasının genel kurulunda karşı tarafı destekliyordu. Hakkımdaki suç duyurusunu bana husumet beslediği için yaptığını düşünüyorum” diye belirtti.

Şehir Plancısı Erdoğan'ın avukatı Cemalettin Gürler, sanığa atılı suçu düzenleyen TCK 299 Madde'nin Anayasa'ya ve insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi ve müvekkilinin beraattini istedi. Ancak dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi istediğini mahkeme  kabul etmedi. Mahkeme şehir plancısı Ayhan Erdoğan'ın tahliyesine karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması olarak 16 Ocak 2017 tarihini belirledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Rus pilotun ölümü için Putin'den özür diledi

SONRAKİ HABER

Sürgüne gönderilen Karşıyaka Hakimi alkışlarla uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa