27 Haziran 2016 10:58

İHD'ye denetçi gönderildi

Kürt illerindeki insan hakları ihlallerini raporlaştırdığı için Erdoğan'ın hedefi haline gelen İHD'ye, İçişleri Bakanlığı denetçi gönderdi.

Paylaş

Kürt illerindeki insan hakları ihlallerini raporlaştırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi haline gelen İHD'ye, İçişleri Bakanlığı tarafından denetçi gönderildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen Nuri Çelik ve Yıldırım Ağca adlı dernekler denetçisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi'ne denetime geldi. Denetçilerin, 5253 sayılı Dernek Kanunu'nun 19. maddesinde yer alan "Gerekli görülen hallerde, derneklerin tüzüklerinde gösterilen amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterip göstermedikleri, defterlerini ve kayıtlarını mevzuata uygun olarak tutup tutmadıkları İçişleri Bakanı veya mülki idare amiri tarafından denetlenebilir" hükmü üzerinden genel denetime tabi tutmak için görevlendirildikleri öğrenildi. 

Denetçilerin, derneğin maddi kaynaklarının mevzuata uygun kullanıp kullanmadığının araştırıldığı bilgisi edinildi. 

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ 

İHD, Kürt illerindeki operasyonlar sonucunda devlet güçlerinin yaptığı hak ihlallerini raporlayan örgütlerin başında geliyor. Cizre’deki vahşet bodrumlarında yüzlerce insanın yakılarak katledildiğini raporlaştıran İHD, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bunların üzerine gidilmeli" sözlerinin ardından hedef haline getirilmişti. 

Yine Erdoğan'ın hedefine haline gelen Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı da geçtiğimiz gün tutuklandı. Dünyaca tanınmış adli tıp uzmanı olan Fincancı, Cizre’de yaşanan katliamı belgelemiş ve uluslararası kamuoyunun dikkatine sunmuştu.

İnsan hakları örgütlerinin yarın İHD Genel Merkezi'nde konuya dair ortak açıklama yapması bekleniyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye-İsrail anlaşmasında 8 ana nokta

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan: Gündem'in yanında olmazsak suç işlemiş oluruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...