27 Haziran 2016 10:50

Korkmaz Tedik Futbol Turnuvasında kupalar verildi

Ankara katliamında hayatını yitiren 101 barış elçisi adına düzenlenen, Korkmaz Tedik Barış ve Dostluk turnuvasında takımlara kupaları verildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Ankara katliamında hayatını yitiren 101 barış elçisi adına düzenlenen, Korkmaz Tedik Barış ve Dostluk Turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları verildi.

Turnuvaya Ankara katliamında yaşamını yitiren Gökan Akman’ın, Kormaz Tedik’in aileleri, Emek ve Demokrasi güçleri, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel katıldı. 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından organize edilen 101 ‘Korkmaz’ İnsan, Barış ve Dostluk Turnuvası, oynanan final maçı ile son buldu. Antalya Emek ve Demokrasi güçleri tarafından 11 Haziran günü yapılan basın açıklaması ile başlayan futbol turnuvasına toplam 32 takım katıldı. Turnuvada 28 Erkek, 4 kadın futbol takımı mücadele etti.

Tunruvada final maçlarını Kadınlarda Mirabel Kardeşler ile  Berna'nın Kız Kardeşleri takımları oynarken erkeklerde ise Habibler Gençlik ve Çorumlular futbol takımları oynadı.

‘HER ŞEY BARIŞ İÇİN, HER GOL DOSTLUK İÇİN’

101 ‘’Korkmaz’’ İnsan, Barış ve Dostluk turnuvasının ödül töreninde konuşan Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik “Dostlar, Ankara katliamı ilk değil, son da olmayacak. Bundan önce Roboski’de, Reyhanlı’da, Diyarbakır’da, Suruç’ta ve diğer illerde patlayan bombalarla beş yüz insan katledildi. Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı Ankara’da patlatılan iki bomba ile oldu. Devlet ve AKP saray hükümeti bu vahşeti katliam olarak görmüyor. Fakat Emek ve Demokrasi güçleri söz verdiler, yitirdiğimiz yoldaşlarımızın bayrağını yere düşürmeyeceğiz’’ diyerek, turnuvada mücadele eden tüm takımlara teşekkür etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Levent Tüzel, ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara ve saray komplolarına karşı birlikte mücadele edilmesinin önemine vurgu yaptı. Tüzel konuşmasında, düzenlenen turnuvada emeği geçen her bir birey, kurum ve takımlara çabalarından dolayı teşekkür etti. Birinci olanın Dostluk, emek, dayanışma olduğunu dile getiren Tüzel “Ankara’ya Barış ve Demokrasi için giden binlerce insan, iktidar tarafından göz yumulan bir katliama maruz kaldılar. 101 insanımızı kaybederken, yüzlerce insanımızı sakat bırakacak şekilde yaraladılar. 10 Ekim bu ülkede bir kırılma noktasıdır. O günden bu güne artan baskılar, tutuklamalar her türlü zorbalık artarak devam ediyor. Tüm bu baskılar ile kurmaya çalıştıkları gerici, faşist düzene karşı, birlik ve beraberlik içinde tüm demokrasi güçleri ile birlikte karşı koyacağımıza, buradan bir kez daha söz veriyoruz’’ dedi.

Turnuvada final oynayarak kupayı kazanan Çorumlular futbol takımının kupasını EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel verdi. Turnuvanın sonunda Korkmaz Tedik’in doğum günü dolayısıyla pasta kesildi, ailesi tarafından yemek verildi. Turnuvayı izlemeye gelenler sık sık ‘Gökhan Akman ölümsüzdür”, “Korkmaz Tedik ölümsüzdür” ve “Her şey barış için, her şey dostluk için” sloganları attı.

ÖNCEKİ HABER

AKP politikaları karşısında güçlü birliğe ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Türkiye-İsrail anlaşmasında 8 ana nokta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa