27 Haziran 2016 09:49

Erdoğan'a hakaretten yargılanan Sağlam beraat etti

Erdoğan'a hakaretten yargılanan BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam, ilk duruşmada suç unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraat etti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

10 Ekim Ankara Katliamı sonrası gerçekleştirilen grevde yaptığı konuşmalar ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret davası açılan BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam, ilk duruşmada suç unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraat etti. Karar sevinçle karşılanırken Ramis Sağlam duruşma sonrası yaptığı konuşmada savaş isteyenlere karşı barış demeye devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanına hakaret davalarında bugün BES üyesi Ramis Sağlam'ın davası görüldü. Ankara Katliamı sonrası gerçekleşen grevde 'O bomba Saray'ın bombasıydı. Başkanlık isteyenlerin bombasıydı' dediği için hakkında  Cumhurbaşkanına hakaret davası açılan Sağlam'a ilk duruşmada beraat çıktı.

İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ramis Sağlam ve avukatları katıldı.  Ayrıca duruşmayı aralarında KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, BES Genel Başkanı Fikret Arslan, BES Şube yöneticileri ile üyeleri, KESK'e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve il yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi izledi.

'İKTİDARI KINAMAK İÇİN SÖYLEDİM'

Duruşmada Ramis Sağlam, hakaret kastının olmadığını ifade ederek "'Patlama oy oranlarımızı' artırdı diyen bir siyasal iktidara karşı görüşlerimi o gün de söyledim, bugün de söyleyeceğim. İktidarı kınamak için bu görüşlerimi paylaştım. Ayrıca görüşlerim sendika görüşüdür, söylediklerim sendikal bir faaliyettir. Öyle bir ülkede yaşıyoruz, ölenler suçlanıyor, öldürenler kahraman ilan ediliyor" dedi.

'TCK 299 ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRIDIR'

Daha sonra konuşan Avukat Hasan Hüseyin Evin de derhal beraat istediklerini belirterek şunları söyledi "Davanın açılmış olması başlı başına bir garabettir. Açıklama bir sendikal faaliyettir ve düşünce özgürlüğünü kapsıyor. TCK 299. maddessi uluslararası sözleşmelere aykırıdır, uygulanması mümkün değildir. Yok hükmünde bir maddedir. Ceza Usül kanunlarına aykırıdır. Yargılamanın devam etmesi adil yargılama hakkını ihlal edecektir"

'ADALET KISMEN DE OLSA YERİNİ BULDU'

Savunmalar üzerine karar veren mahkeme başkanı hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraate karar verdi. Karar alkışlarla karşılandı. Duruşma sonrası açıklamada bulunan Avukat Hasan Hüseyin Evin "Hukukun olması gereken şekliyle, ilk duruşmada böylesi bir davanın olmaması gerektiğine yönelik savunmamız dikkate alınarak beraat verildi. Adalet daha fazla örselenmeden kısmen de olsa kurtulmuş oldu" dedi.

'BARIŞ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yine açıklamada bulunan Ramis Sağlam şunları söyledi "Onlar savaş dedikçe biz barış, kardeşlik demeye devam edeceğiz. Bizi susturmaya çalışanlara karşı hep birlikte haykırmaya edeceğiz. Biz çocuklarımıza barış dolu günler bıracakacağız. Savaşı kabul etmeyeceğiz".  

'BİZ SİZİ YARGILAYACAĞIZ'

Duruşma öncesi açıklamada bulunan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise "Sağlam'ın yaptığı konuşmalar KESK'in yaptığı açıklamalarla aynıdır.  Biz yargılanan değiliz, biz sizden davacıyız, biz sizi yargılayacağız. Katliamın gerçekleşmesinde parmağı olanlar er veya geç yargılanacaktır" dedi.

'BU CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRMEK HERKESİN HAKKIDIR'

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da hükümetin ve cumhurbaşkanının politikalarını eleştiren her kesimin cezalarla karşı karşıya olduğunu ifade ederek şunları söyledi "Tarafsız olmadığını, siyaset yapacağını söyleyen bir Cumhurbaşkanının politikalarını eleştirmek bu toplumun her kesiminin hakkıdır. Herkesi terörizmle suçlamak akıl dışıdır. Bunlarla kimseyi susturamayacaksınız. Faşist bir rejimin uygulamaları hayata geçirilmek isteniyor. Bu baskı, şiddet ve savaşla yapılmak isteniyor. Kamu emekçileri kendi sosyal hakları için verdiği mücadeleyi demokratik bir ülkenin de vermeye edecektir".

ÖNCEKİ HABER

Polis canlı bomba IŞİD'çileri 2 yıl adım adım izlemiş

SONRAKİ HABER

Düzce'de depo inşaatından düşen işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...