26 Haziran 2016 17:51

DBP: Demokrasi hamlesine ihtiyaç var

Demokratik  Bölgeler Partisi, hafta sonu Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ‘Belediye Eş Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Paylaş

Demokratik  Bölgeler Partisi, hafta sonu Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ‘Belediye Eş Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Gündemdeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantının sonuç bildirgesinde, bölgedeki savaş ortamının giderek şiddetlendiği vurgulandı. Lice’deki operasyonların kınandığı metinde, “Toplantımızda, Kürt sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda en temel engelin AKP’nin savaş politikası olduğu tespiti yapılmıştır. Ortadoğu’da sınırları gizli anlaşmalarla yapay olarak çizilmiş ulus-devletlerin yaşadığı kriz derinleşerek devam ettiği bu süreçte toplumların kendi statülerini belirleme ve demokratik yönetim haklarına ulaşma çabaları halkların, inançların geleceği açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda 2012’de Kadın öncülüğünde gelişen Rojava devrimi başta 4 parça Kürdistan olmak üzere tüm dünya halkları açısından özgürlüğün umudu ve cesareti olmuştur” denildi.

Türkiye’nin  Ortadoğu’da yaşanan bu krizden etkilendiğinin belirtildiği bildirgede, “Türkiye’de yapısal değişikliklere ihtiyaç vardır. Türkiye’nin bu süreçten çıkışı kapsamlı bir demokrasi hamlesi ile mümkün olacaktır. Ancak mevcut yönetim AKP hükümeti kendi iktidarını sürdürebilmek için demokratik yönetim direniş mücadelesini veren halkımıza  karşı topyekün savaş konseptini devreye koymuştur” denildi. Kürt kentlerine yönelik yıkım politikasının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu kapsamda gelişen saldırıların parlamento, yerel yönetim alanlarında Kürtlerin demokratik mücadelelerinin kazanımları yok etmek istenmektedir. Demokratik siyaset, milletvekillerine dönük dokunulmazlıkların kaldırılması ve tutuklama tehdidi, demokratik yerel yönetimler de belediye eş başkanlarımızın tutuklanması, görevden alınması, uzaklaştırması ve kayyım atama tartışmaları AKP’nin savaş politikasının bir parçasıdır. Sonuç olarak toplantımız AKP’nin topyekun savaş politikasına karşı topyekun bir duruş sergileyerek halkımızın kazanımlarını ve iradesini korumak için mücadele kararlığını vurgulamıştır” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hugo Boss’taki işten atmalar mahkemeden dönüyor

SONRAKİ HABER

‘Bağımlı olma özgür ol’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...