26 Haziran 2016 10:02

Laiklik ve barış için Madımak’ta olacağız

PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, 2 Temmuz Madımak Katliamı’nın 23. yıl dönümünde kentte gerçekleşecek etkinlikler üzerine bilgi verdi.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eğitim Sekreteri ve PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, 2 Temmuz Madımak Katliamı’nın 23. yıl dönümü dolayısıyla kentte gerçekleşecek etkinlikler üzerine bilgi verdi.

Madımak’ın utanç müzesi olması, laik-demokratik bir ülke, Alevilerin yerleşim bölgelerine AFAD kampı inşa edilmesinden vazgeçilmesi, eşit yurttaşlık hakkı ve barış için 2 Temmuz tarihinde Madımak Oteli önünde olacaklarını söyleyen Tunçdemir, 1 Temmuz saat 18.00’de ise Malatya’da bulunan emek ve demokrasi güçleriyle Emeksiz üst kavşağında basın açıklaması yapacaklarını aktardı. Aradan geçen 23 yıla rağmen acılarının hala taze olduğunu söyleyen Tunçdemir, “Her yıl 2 Temmuz yaklaştığında ve 2 Temmuz’da Sivas’a gittiğimizde Madımak’ın yakılmasının defalarca acı ve öfkesini yaşıyoruz. Çünkü bu ülkede yaşanan her katliam gibi Madımak Katliamı da planlı, programlı, devlet desteğiyle yapıldı. Bu ülkede yapılan her katliam gibi sonrasında hukuk skandalları yaşandı. Katiller her katliam sonrasında olduğu gibi Madımak Katliamı sonrasında da korunup kollandı, meclis koltuklarına oturtuldu. Katiller evlendi, çocuk sahibi oldu, askere gitti ama nedense bir türlü bulunamadı” dedi.

ADALET ARAYIŞIMIZDAN BAŞKA SİLAHIMIZ YOKTU

Madımak Katliamı davasının zaman aşımına uğratılmasına tepki gösteren Tunçdemir, “Bu ülkede Aleviler, Kürtler, Ermeniler, İşçiler, memurlar, kadınlar, emekçiler eziliyorsa, ötekileştiriliyorsa burada ciddi bir demokrasi sorunu var demektir. Yaşadığımız ülke,  Türk-İslam-erkek olanların cenneti. Bu ülkede ötekiysen senin insanca yaşama şansın yok.  Sivas Katliamı öncesinde yaşanan katliamlar aydınlatılıp gerçek failleri cezalandırılsaydı Sivas Katliamı olmayacaktı. Sivas Katliamı aydınlatılsaydı Gazi, Roboski, Reyhanlı, Suruç, Ankara Katliamı olmayacaktı. Trabzon da katledilen Rahip Santaro cinayeti aydınlatılsaydı, Hrant Dink katledilmeyecekti. Hrant Dink yaşasaydı bugün Tahir Elçi de hayatta olacaktı” diye devam etti. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nestle işçisinden dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Önderoğlu, Fincancı ve Nesin'le görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...