26 Haziran 2016 00:23

Evrensel, okurları ile bir araya geldi

Evrensel okurları ve dostları, Adana'da akşam yemeğinde bir araya geldi.

Paylaş

Adana'da Evrensel gazetesiyle dayanışmak için gerçekleştirilen akşam yemeğinde Evrensel okurları ve dostları bir araya geldi. Çeşitli siyasi parti, sendika, emek örgütleri, emekçiler ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de  katıldığı gecede basın üzerindeki baskılara dikkat çekilerek Evrensel Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu ve tüm tutuklu gazetecilere özgürlük istendi.

Önderoğlu’nun Metris Cezaevi’nden gönderdiği mücadele ve dayanışma mesajı okundu. Çok sayıda kişinin katıldığı yemekte konuşan muhabirimiz Volkan Pekal, Evrensel gazetesinin de Hayatın Sesi’nin de bugünlere işçilerin, emekçilerin ve onların mücadeleye atılmış ileri kesimlerinin desteği ile geldiğini vurguladı. Sansür uygulamalarına uymadığı için Hayatın Sesi Televizyonu’na da para cezaları kesildiğine dikkat çeken Pekal, “Bugün bütün dönemlerden farklı olarak gerçekleri yazan gazetelerden Evrensel, Cumhuriyet, Özgür Gündem, Birgün ve Hayat TV, İMC gibi televizyonlar geçmişte örneği görülmedik kapsamda bir saldırı altındadır” dedi.

HÜKÜMET İCRAATLARINI ÖVEN MEDYA İSTİYOR

Hükümet ve arkasındaki güçlerin gerçekleri söyleyen tek bir ses istemediklerini söyleyen Pekal,  “Tersine; Cumhurbaşkanının ve Hükümetin icraatlarını öven, ağızlarından çıkan her sözde keramet keşfeden, tüm isteklerini emir telakki eden bir medya istenmektedir” dedi. Türkiye’de basın özgürlüğün savunanları, tutuklamalar ve öldürmeye varan şiddet uygulamalarının engelleyemediğini ifade eden Pekal, “Muhabirimiz Metin Göktepe’nin açıkça katline varan şiddet ve sindirme girişimlerine, öte yandan ekonomik olarak kuşatma girişimleriyle mücadele ederek ilerledik. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmaları bize bu sorumluluğumuzu belki bir kez daha ama sarsıcı bir biçimde hatırlatmıştır. Bizler de onların bayrağını daha ileriye taşıyarak mücadeleyi sürdürmeliyiz.” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RSF Almanya Başkanı Christian Mihr: Dayanışma büyüyecek

SONRAKİ HABER

Şair- Yazar İlhami Sidar: Dehşet çağında yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa