25 Haziran 2016 10:41

Polat: Baskılarla biat ettireceğini zannedenler yanıldı

Özgür Gündem'de 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasında nöbeti Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat devraldı.

Paylaş

Soruşturma ve davalarla hedef alınan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, aydın ve yazarların başlatmış olduğu “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası devam ediyor. Nöbeti Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat devraldı. Polat, “Davalar, soruşturma ve tutuklamalar bizim için onurla sahiplenecek durumlardır” dedi.

Polat, dayanışma kampanyasının, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile yazar Ahmet Nesin’in tutuklanmasının ardından yeni bir evreye taşındığını söyledi.
Dayanışmanın da cezalandırıldığı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Polat, tutuklanan nöbetçi yayın yönetmenlerinin dayanışma koltuklarını boş bırakmama sözünü verdiklerini söyledi.

‘BASKILAR DAYANIŞMAYI ZAYIFLATAMAZ’

Polat, “Baskılar ile biat ettireceğini zannedenler yanıldı. 1 iken 10 olduk, dayanışma listesi her geçen gün uzuyor” dedi. Polat, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmaktan öte kampanyadaki sorumluluklarını bir görev olarak gördüklerini söyledi. Polat, “Bu davaların hiçbir şekilde dayanışmayı zayıflatacağına inanmıyorum. Aksine daha da güçlendirdiğini de hep beraber gördük” diye konuştu.

‘DAYANIŞMA KOLTUKLARI BOŞ KALMAYACAK'

Olası bir tutuklamayı çok da önemsemediğini belirten Polat, dayanışma adına sergilenen duruş karşısında açılmış olan soruşturma ve davaların kendileri için onurla sahiplenilecek durumlar olduğunu söyledi. Polat, “Artık gazetecilerin haber olmadığı, haber yaptığı dönemlere dönmek istiyoruz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Hurşit Külter'i sordu

SONRAKİ HABER

DBP’li belediyeler kayyıma karşı toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...