25 Haziran 2016 06:49

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya'daki barıştan memnun

Dışişleri Bakanlığı: Kolombiya Hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasındaki ateşkes ve silah bırakma kararı memnuniyetle karşılanmıştır.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya'da hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC)'ın karşılıklı ateşkes ve silah bırakma konusunda anlaşmaya varmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde, "Kolombiya Hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yarım asırdır süre gelen, 220 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine ve 5 milyon kişinin ise yerlerinden edilmesine yol açan silahlı çatışmalara ilişkin olarak, tarafların 23 Haziran 2016 tarihinde karşılıklı ateşkes ve silah bırakma konusunda anlaşmaları memnuniyetle karşılanmıştır. Önümüzdeki dönemde imzalanması öngörülen nihai barış anlaşması öncesindeki kritik bir aşamayı teşkil eden karşılıklı ateşkes ve silah bırakmayı, Kolombiya’da ve bölgenin genelinde kalıcı barış ve istikrarın tesisi yönünde atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz.

Türkiye, barış sürecine Amerika Devletleri Örgütü (ADÖ) kanalıyla katkı sağlamakta ve ADÖ’nün Barış Sürecini Destekleme Misyonu’na (MAPP) bir diplomatımızla destek vermektedir. Diğer yandan, Kolombiya’yla olan işbirliğimiz çerçevesinde, çatışmalardan büyük ölçüde zarar gören Kolombiya’nın Orejon bölgesinde TİKA tarafından yaptırılacak ilkokulun inşaatı ile ilgili çalışmalara başlanmış olması da memnuniyet verici bir gelişme teşkil etmiştir.

Türkiye, işbirliğimizin her alanda hızla gelişmekte olduğu Kolombiya’ya müteakip dönemde de desteğini sürdürmeye devam edecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de sel: En az 23 ölü

SONRAKİ HABER

Muş'ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...