24 Haziran 2016 18:26

Muş'ta sel: Anne ve çocuğu öldü, 5 aylık bebek kayboldu

Muş'un Korkut İlçesi'nde sele kapılan araçtaki Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf Süngür öldü, 5 aylık bebeği ise kayboldu.

Paylaş

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyü'nde, bugün saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmur ve dolu, hayatı felç etti. Yaklaşık 45 dakika süren yağış nedeniyle Sılığ Deresi taştı. Bu sırada Bulanık İlçesi’nden Muş yönüne giden içerisinde 7 kişinin bulunduğu Orhan Süngür yönetimindeki araç sele kapıldı. Araç sürücüsü Orhan Süngür, kızları Ela ve Canan Süngür ile Songül Demir, köylülerin yardımıyla kurtarılırken, azgın sulara kapılan sürücünün eşi Yasemin Süngür, oğlu Yusuf ve 5 aylık bebeği kayboldu.

Kurtarılan 4 kişi, ambulansla Korkut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, 112 ve Özel İdare ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmalarında Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf'un cesetlerine ulaşıldı. Minik bebeği arama çalışmalarından ise herhangi bir sonuç alınamadı. Havanın kararmasıyla birlikte ara verilen arama çalışmalarına yarın sabah yeniden başlanacağı belirtildi.

EV VE İŞYERLERİNDE HASAR MEYDANA GELDİ

Sel nedeniyle Karakale Köyü'nde 40’a yakın ev ve işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Küçük ve büyükbaş hayvanların telef olduğu faciada, arı kovanları da sel sularına kapıldı.

Yaşanan bu sel felaketinde büyük zarara uğradıklarını ifade eden köylülerden Nesim Taygar, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğünü, birçok hayvanın ise telef olduğunu ifade etti.

YAĞMUR VE DOLU, 45 DAKİKA ARALIKSIZ YAĞDI

Muş'a 55 kilometre uzaklıktaki Korkut İlçesi'ne bağlı 200 hane, 1500 nüfuslu Karakale Köyü'nde meydana gelen sel felakatinde 40'a yakın ev ve işyerinin sular altında kaldığı belirlendi. Sel nedeniyle büyükbaş hayvanlar öldü, arı kovanları suya kapıldı. Bölgede AFAD, UMKE ve özel idare ekiplerinin çalışmaları devam ederken, hasar tespit çalışmaları ise yarın yapılacak.

Köylüler, yağmur ve dolunun aralıksız 45 dakika boyunca yağdığını belirterek, dere taşınca birçok evin çamur içinde kaldığını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da 6 kişi serinlemek isterken boğuldu

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Saraydaki zat, suçların üstünü örtmeye çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...