25 Haziran 2016 00:51

En iyi Hırvatistan en kötü İbrahimoviç!

Euro 2016’da gruplarda iz bırakan ve bekleneni veremeyen isimler ile beraber fark yaratan takımları ve en iyi 11’i sizler için belirlemeye çalıştım.

Paylaş

Sedat ÇITRAK

Euro 2016’da grup aşamasını geride bıraktık. Oynanan futbol izleyenleri pek fazla tatmin etmese de hemen hemen 36 maçı izlemeye çalışmış biri olarak; grup aşamasında iz bırakan ve bekleneni veremeyen isimler ile beraber fark yaratan takımları ve en iyi 11’i sizler için belirlemeye çalıştım.

EN İYİ TAKIM: HIRVATİSTAN

İspanya Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta olan Hırvatistan’ın turnuva öncesi gruptan çıkabileceği ihtimali sürpriz değildi. Beklenenden daha hazır ve formda olan Hırvatistan, İspanya’nın olduğu gruptan çok rahat şekilde lider olarak çıkmayı başarması takdiri hak eden bir performans oldu. Modric ve Rakitic gibi kariyerinin en formda döneminde olan isimlerin yanına Ivan Perisic de eklenince ortaya fark yaratan bir takım çıktı. Öyle ki grubun son maçında İspanya’yı zorlanmadan 2-1 yenmeyi başardılar.

EN KÖTÜ TAKIM: TÜRKİYE

Malum Türkiye’nin Fransa’ya gidiş süreci epey sancılı olmuştu. Sonrasında zor bir kura ile İspanya ve Hırvatistan gibi  takımlarla eşleştik. Fakat kimse bu kadar kötüsünü beklemiyordu. Sıralamada sürpriz yok, üçüncü olmayı zaten bekliyorduk ama ortada mücadele adına hiçbir şey yoktu. Bir daha ne Kazakistan’a, ne İtalya’ya, ne Belçika’ya, ne de 90’da atılacak frikik golüne muhtaç olmamak dileğiyle…

EN İYİ OYUNCULAR: GARETH BALE VE DİMİTRİ PAYET

İki oyuncu seçmek zorunda kaldım çünkü performanslarıyla izleyenleri en çok etkileyen bu iki isimden birini yazmasaydım izleyenlere haksızlık etmiş olurdum. Ev sahibi Fransa’da turnuvaya damga vurması beklenen genç yıldız Paul Pogba yerine ön plana çıkan isim 29 yaşındaki Dimitri Payet oldu. Attığı iki gol ve oynadığı etkili  futbol ile Fransa’yı ilk maçta ipten almıştı. Real Madrid’de Cristiano Ronaldo’nun gölgesinde kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Gareth Bale’i es geçmek olmaz. Turnuva öncesi kendisinden beklentim yüksekti. Attığı üç gol ile gol krallığında zirveyi paylaşması yanılmadığımı gösterdi. Bakalım devamı gelecek mi…

EN KÖTÜ OYUNCU: ZLATAN IBRAHIMOVIÇ

İsveç'in kadro kalitesi elbette kötüydü ama kadronuzda Zlatan İbrahimoviç gibi bir oyuncu varsa her an her şey olabilir. Ancak turnuvanın tek süperstar santrforu olan İbrahimoviç için Euro 2016 büyük hayal kırıklığı ile geçti. “Bensiz Euro 2016 düşünülemez” diyen İsveçli yıldız 1 isabetli şut, %69’luk pas isabeti ve 0 gol ile turnuvayı kapattı. Kuşkusuz milli takım kariyerine bu şekilde veda etmeyi istemezdi.

EN İYİ 11

ÖNCEKİ HABER

Ayak oyunları

SONRAKİ HABER

TPI işçileri Petrol-İş’in sessizliğinden rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...