24 Haziran 2016 14:21

Ankara’da ağaç düşmanları iş başında

Ankara Büyükşehir Belediyesi yol yapım gerekçesiyle Keçiören'deki Fatih Köprüsü altında 100'ün üzerinde ağacı katletti.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi yol yapım gerekçesiyle Keçiören'deki Fatih Köprüsü altında, aralarında ortalama yaşı 50 ve üzeri ağaçların da olduğu 100'ün üzerinde ağacı katletti. Mimarlar, "Ağaç düşmanları yine iş başında, bu ne vandallık" diyerek tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te ağaç katliamına devam ediyor. Daha önce Celal Bayar Bulvarı’ndaki ortalama yaşı 60 olan 137 ağacı katleden Büyükşehir Belediyesi, yine yol yapım bahanesiyle Fatih Köprüsü altında bulunan, Zirai Donatım Bölgesi’ndeki aralarında ortalama yaşı 50 ve üzeri ağaçların da olduğunu 100’ün üzerinde ağacı gece yarısı kesti. Ağır iş makineleriyle girilen alanda bazı ağaçların kökleri dahi parçalanırken, köprü altında bulunan 60 yaş üstü ağaçların (iş makineleri o alana giremediği için) ise gövdeleri ve parçalanmış dalları yürek sızlattı.

Bölgedeki taksi durağının yanı başındaki meyve ağaçlarının da üzerindeki meyveleriyle birlikte kesildiğini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Ağaçların katledilmesine tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu duruma "Ağaç düşmanları yine iş başında, bu ne vandallık" diyerek tepki gösterdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Niyazi Koyuncu’dan yeni albüm: Liva

SONRAKİ HABER

'Barışın sesi susturulamaz, hakikatin üstü örtülemez!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...