24 Haziran 2016 14:02

Kanadalı YPG'li: IŞİD'le mücadelede en büyük sorun Türkiye

YPG saflarında IŞİD'e karşı savaşan Kanadalı Hanna Bohman, IŞİD'le mücadelede en büyük sorunun IŞİD'e yardım eden Türkiye olduğunu söyledi.

Paylaş

Russia Today'e konuşan YPG'li Hanna Bohman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İslam devleti sultanı' olmak istediğini söyledi.

"Türkiye'nin IŞİD'i desteklediğini birinci elden biliyoruz. Batı basınında buna çok yer verilmiyor ve bu bir utanç kaynağı. Zira sorun, iyice büyümeden ve kontrol dışına çıkmadan ele alınmalı" diyen Bohman, Erdoğan'ın İslam devleti kurmak ve sultan olmak istediğini söyledi.

Bohman, karşılaştığı en kötü şeyin küçük yaşta savaşmak zorunda kalan Kürt milisler olduğunu belirtti. Çocuk yaştaki Kürtlerin kendi toprakları için mücadele ettiğini söyleyen Kanadalı eski model, "Başka seçenekleri yok. Ya savaşacaklar ya da can verecekler. Saklanarak ölmektense, en azından savaşarak ölüyorlar. Kürtlerin Batı'nın yarattığı sorunla başa çıkmak zorunda olması hiç adil değil" diye konuştu.

Bohman, RT'ye IŞİD'e karşı mücadeleye katılma nedenini de anlattı. Bohman, IŞİD militanlarının Sincar'da Ezidileri katletmesi karşısında hükümetlerin hiçbir şey yapmamasının kendisi için Suriye'ye gitme konusundaki en büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Saldırı ve kuşatma altındayız’

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 52 bölgeye yasak geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa