24 Haziran 2016 13:51

ABD’den tutuklamalarla ilgili açıklama: Rahatsızlık verici

ABD, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için tutuklanan gazetecilerin durumunu ‘rahatsızlık verici eğilim’ olarak niteledi.

Paylaş

Amerika’nın Sesi sitesinin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Washington’da gazetecilere verdiği günlük basın brifinginde Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Haberleri gördük. Bu Türkiye’de meşru tartışma, ifade ve basın özgürlüğünü engellemek amacıyla yine devam ettiğini gördüğümüz rahatsız edici bir eğilim” dedi.

‘TÜRK YETKİLİLERE ÇAĞRILARI YİNELİYORUZ’

Kirby, dost ve müttefik bir ülke olarak Türk yetkililere çağrılarını yinelediklerini söyledi, “Giriştikleri eylemlerin Anayasa’da yer alan ve aynı zamanda ifade özgürlüğünü de kapsayan evrensel demokratik değerlere uymasına dikkat etmeliler” diye konuştu.

“Demokratik toplumlarda eleştirel düşünceler susturulmamalı, cesaretlendirilmeli” diyen ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, toplum içinde farklı seslerin ifade edilmesi ve bağımsız gazetecilerin iş ve eylemlerine izin verilmesinin demokrasileri daha zayıf değil daha güçlü yaptığına inandıklarını kaydetti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun yanı sıra Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için terör propagandası yapmakla suçlanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur ve gazeteci Ahmet Nesin de tutuklananlar arasında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ruhi Su adına şiir ödülü

SONRAKİ HABER

‘Nerdesin Aşkım?’ Türkiye’de ilk  gösterimini yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...