22 Haziran 2016 15:17

Figen Yüksekdağ, Çilem Doğan’ı ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Adana ve Mersin il örgütünden kadınlarla birlikte Çilem Doğan'ı evinde ziyaret etti.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan’ı Adana’daki evinde ziyaret etti.

HDK Kadın Meclisi, HDP Adana ve Mersin il örgütlerinden kadınların da eşlik ettiği ziyaret sırasında Yüksekdağ, “Kadınlara dönük saldırılar karşısında dayanışmanın gücünü gördük. İnancımızı güçlendirdi senin çıkman. Bütün yüreğimizle yanındayız. Elimizden ne gelirse destek olmaya hazırız. Bütün kadın arkadaşlarımız için, Nevin için, Yasemin için. Şimdi onlar için mücadele etmemiz gerekiyor. Tam bir haksızlık, yaşamak için meşru müdafaa gösteriyor bir kadın, öyle bir haksızlık ki kadınları öldüren erkekler iyi hal indiriminden, kanaatle, erkekleri koruyan kararlardan yararlanıyorlar. Kadın örgütlerinin mücadelesi olmasaydı, kadın örgütleri olmasaydı karar böyle olmayacaktı” dedi.

DOĞAN: HİÇ YALNIZ HİSSETMEDİM

Hiç pes etmediğini, umutsuzluğa kapılmadığını söyleyen Çilem Doğan ise, “Kendimi hiç yalnız hissetmedim. Mücadele olmasaydı ceza daha fazla olacaktı. 15 yılın üzerinde bir ceza olacaktı. Bütün koruma taleplerimiz reddedildi, bütün başvurularımız yok sayıldı. Keyfi olarak bir adamı öldürmüş muamelesi gördüm. Ama onlar da bilincindeydi, gerçekten mağdurdum, onlar da inandılar. Ben tahmin ediyorum vicdan azabı duyuldu da tahliye talebim kabul edildi, mücadele sayesinde oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de tutuklamalara tepki: Dayanışma giderek yükseliyor 

SONRAKİ HABER

Akademisyenler: Fincancı’nın tecridine son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...