20 Haziran 2016 18:35

Sendikalar, insan hakkı örgütleri Gündem'de açıklama yapacak

DİSK, KESK, İHD, TİHV, TTB, TMMOB, TGS gibi örgütler yarın saat 13.30’da Özgür Gündem Gazetesi’nde ortak basın toplantısı yapacak.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Nesin'nin tutuklanması sonrası sendika, gazeteci örgütleri ve insan hakları örgütleri, Özgür Gündem ile dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Bu kapsamda İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK - Basın İş Sendikası’nın da aralarında bulunduğu sendika, insan hakları örgütleri ve meslek odaları ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, dayanışma nöbeti tutan isimlerin tutuklandığı hatırlatılarak, halkın haber alma hakkına açık bir müdahale olan bu tutuklamalara itiraz etmek, basın özgürlüğüne sahip çıkmak ve Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla yarın ortak bir basın toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Çağrıcı gruplar yarın, İstanbul Beyoğlu’da bulunan Özgür Gündem Gazetesi’nde saat 13.30’da ortak basın toplantısı yapacak..

Gündem Gazetesi de, okuyucularına eyleme katılarak baskı ve saldırılara karşı dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Mürsel Çoban, Sur'da gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Hürriyet New York Muhabiri Razi Canikligil gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...