15 Haziran 2016 13:55

Köprü Çayı Irmağındaki balık ölümleri Meclis gündeminde

Antalya Manavgat ve Serik ilçeleri sınırlarından geçen Köprü çayı ırmağındaki balık ölümleri Meclis gündemine taşındı

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Manavgat ve Serik ilçeleri sınırlarından geçen Köprü çayı ırmağında 5 Haziran günü görülen toplu balık ölümleri, CHP Antalya millet vekili Dr.Niyazi Nefi Kara tarafından bir önerge ile Meclis Başkanlığına soruldu.

ÖLÜ BALIKLAR DENİZE KADAR GELDİ

Köprü çayı ırmağı, Toroslardan doğup, Antalya İl sınırlarından geçerek Akdenize dökülen, geçtiği alanlarda derin vadi ve kanyonlarda eşsiz güzelliklere sahip bir akarsu. Yerli ve yabancı tatilcilerin ziyaret ettiği ve rafting sporunun yapıldığı bu akarsu alanında, Değirmen özü köyü civarında HES çalışmaları yapılmakta. Değirmen özü köyünde yapımı hızla süren HES projesine karşı yerel halk ve çevrecilerin mücadelesi hala sürüyor. Geçtiğimiz hafta Köprü çayı ırmağındaki balık ölüleri denize vurdu. Sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı ölen balıklar baraj bölgesinden giderek, Manavgat ilarma bölgesinden denize dökülmeye başladı. Köprü çayı ırmağının Boğaz kent’teki deniz ile birleşim noktası ölü ve baygın balıklarla doldu.Eğer bu balıklarda herhangi bir zehirlenme var ise deniz canlıları ve vatandaşlar tehtid altında.

‘BALIK ÖLÜMLERİ PATLATILAN DİNAMİTLERDENMİ?’

Dr. Nefi Kara TBMM Başkanlığına verdiği dilekçe ile Köprü çayı ırmağında yaşanan balık ölümleri hakkında meclis araştırması istedi. CHP Antalya Millet Vekili Nefi Kara ‘’Köprü Çayı ırmağında yaşanan toplu balık ölümleri, beş konak değirmen özü HES çalışma alanında patlatılan dinamitlerden mi kaynaklanmaktadır. Yoksa başka bir neden mi vardır. Bu bölgede insanlar havaların ısınması ile birlikte bu ırmağa girmekteler. Bu durumda vatandaşlarda tehlike altında mıdır? Bu yaşanan balık ölümleri ile ilgili henüz devlet yetkilileri bir açıklama yapmamıştır. Tüm bu soruların yanıtlanması ve yapılan su analiz raporlarının açıklanması için, TBMM Başkanlığına verdiğimiz dilekçe ile, meclis araştırması yapılmasını istiyoruz’’dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Öğrencimin isyanı, isyanımdır

SONRAKİ HABER

LGBTİ fotoğraf sergisi Şişli’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...