07 Haziran 2016 12:27

Orman Bakanlığı, ‘Faili Veysel’ pankartından rahatsız oldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kuzey Ormanları Savunmasının (KOS) Fatih Ormanı’nda yaptığı eylemdeki “Faili Veysel” pankartından rahatsız oldu. 

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) üyeleri, İstanbul Fatih Ormanı’nda, Akdağlar Madencilik’in taş ocağı şantiyesinde çevre katliamından sorumlu tuttukları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yu ve AKP Hükümetinin çevre politikalarını 5 Haziran günü açtıkları “Faili Veysel” pankartıyla protesto etmişti. 

Eylemden rahatsız olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Günlük Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğüne hitaben 6 Haziran’da gazetemizde yer alan “KOS: Faili sensin Veysel” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. 

BAKANLIK: AĞAÇLANDIRMA YAPIYORUZ

“Orman alanlarında maden faaliyetlerine izin verilmesi orman alanlarının kurban edildiği anlamına gelmemektedir” denilen açıklamada, madencilik faaliyetlerinin tamamlanması akabinde orman alanlarında rehabilitasyon çalışmalarına başlandığı ifade edildi. Sahanın Orman Genel Müdürlüğü tarafından teslim alınarak ağaçlandırma faaliyetlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Bu çalışmalar çerçevesinde, bozuk orman alanlarının prodüktif hale getirilmesi amacıyla 2003-2016 yılları arasında 24.417 Ha. alanda ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilmiş olup 16 milyon 185 bin 910 adet fidan toprakla buluşturulmuştur. 2016 yılı içinde 664 Ha. sahada ağaçlandırma ve rehabilitasyon programı olup 1 milyon 50 bin adet fidan dikimi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

‘MADENLER İÇİN ORMANLAR KATLEDİLİYOR’

Açıklamayı değerlendiren Kuzey Ormanları Savunmasından Onur Akgül, Türkiye’nin her bölgesinde ormanların saldırgan madenciliğin tehdidi ve tahribatı altında olduğunu ifade ederek, “Siyanürlü altından, taş ocağına, kuvarsitten kömüre çeşitli madenler için ormanlar katlediliyor. İstanbul’da Fatih Ormanı’nda on yıllardır faaliyet gösteren ocaklar simdi de 3. havalimanı ve 3. köprü gibi katil projelere hammadde sağlamak için genişletiliyor. Bunların bir yenisini bizzat 3. havalimanı projesinin yüklenici firması IGA Agaçlı köyünde açmak istiyor” dedi. Bakan Veysel Eroğlu’nun isitifa etmesini isteyen Akgül, “11 Haziran günü Ağaçlı köyünde bu taş ocağına karşı yapacağımız açıklamaya davetlidir. Mevcut taş ocağının hemen önünde dikilip ‘Orman alanlarında maden faaliyetlerine izin verilmesi orman alanlarının kurban edildiği anlamına gelmemektedir’ demekte serbesttir, buyursun. Ama en güzeli, istifa etsin artık” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Asker, öldürürken rahat olsun’ tasarısı Meclis'e gönderildi

SONRAKİ HABER

Adana'da genç inşaat mühendisleri baret taktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...