06 Haziran 2016 12:03

'Suç ortağı olarak katılmak istiyoruz'

“Kara Pazartesi” eylemlerini sürdüren Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı üyesi aydınlar kendilerini ihbar etti.

Paylaş

Düşünce suçlarına dikkat çekmek için her ayın ilk pazartesi günü yapılan “Kara Pazartesi” eylemlerini sürdüren Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı üyesi aydınlar ve insan hakları savunucuları, Akademisyen Cris Stephenson, Yazar Murat Belge ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında açılan davalara “Suç ortağı olarak katılmak istiyoruz” diyerek kendilerini savcılığa ihbar etti.

SUÇLU SAYISINI ARTTIRIYORUZ

Aralarında Yazar ve İnsan Hakları Savunucusu Şanar Yurdatapan’ın da olduğu Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı üyeleri, hakkında ‘örgüt üyesi olma’ iddiasıyla dava açılan Akademisyen Cris Stephenson, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında dava açılan Murat Belge ile Charlie Hebdo’ya ilişkin yazıları nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ iddiasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’ya destek vermek için İstanbul Adliyesine gitti. İnsan hakları savunucuları kendilerini ihbar etmeden önce adliye önünde açıklama yaptı. 

Burada konuşan Yurdatapan, “Geçtiğimiz ay içinde yaşanan ifade özgürlüğü ihlallerine karşı toplu tepkilerimizi biriktirdik. Bunları adliye önünden kamuya açıklıyor, suç olarak kabul etmediğimiz, ama devletin suç sayıp takibe aldığı veya yargılandığı düşünceleri, içeriğine katılsak da katılmasak da tekrarlayarak suçlu sayısını arttırıyoruz” dedi. 

Bu ay Akademisyen Cris Stephenson, Yazar Murat Belge ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’nın suçlarına ortak olduklarını ifade eden Yurdatapan’ın açıklamasının ardından ağ üyeleri adliye binasına girerek, ilgili savcılığa kendilerini ihbar ettikleri dilekçelerini sundu.

Verilen 3 ayrı dilekçede “Bu davaya suç ortağı olarak katılmak istiyoruz” denildi 

Geçtiğimiz ay yapılan ilk “Kara Pazartesi” eyleminde ağ üyeleri, TV Programcısı Beyazıt Öztürk’ün programında telefonla bağlanıp Sur’a yönelik saldırıların son bulmasını isteyen Ayşe Çelik’e (Ayşe Öğretmen) destek olmak için kendilerini ihbar etmiş ve haklarında ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla dava açılmıştı. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ortaya Karışık konseri Moda’da

SONRAKİ HABER

Nurhak’ta katledilenler Rize’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...