02 Haziran 2016 10:52

Almanya'nın soykırım kararına hükümetten tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Almanya Federal Meclisi Bundestag'ın, ‘Ermeni soykırım tasarısı’nı onaylamasına Twitter nesabından tepki gösterdi

Paylaş

Kurtulmuş Twitter hesabından şunları yazdı: "Almanya Parlamentosu'nun "çarpıtılmış ve mesnetsiz" bir takım iddiaları "soykırım" olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz"

ÇAVUŞOĞLU: MECLİS KARARI SORUMSUZ VE MESNETSİZ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Neden HDP’li adayın kızını işe aldın' tartışması  

SONRAKİ HABER

Avukatlık mesleği yaptırılmaz hale getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...