31 Mayıs 2016 19:56

Kırmızı Lale Film Festivali Saklı ile başladı

4. Kırmızı Lale Film Festivali açılış töreni Rotterdam’da bulunan Lantaren Venster salonlarında gerçekleştirildi.

Paylaş

“Mültecilerve Zorunlu Göç” konusu çerçevesinde seçilen filmlerin gösterileceği ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği 4. Kırmızı Lale Film Festivali açılış töreni Rotterdam’da bulunan Lantaren Venster salonlarında gerçekleştirildi. Festivalin açılış töreninde “Saklı” Filminin Yönetmeni Selim Evci ile Oyuncuları İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen ve Türkü Turan da yer aldı. 

ÖZCAN ALPER’E USTAYA SAYGI ÖDÜLÜ

Festival 4 Haziran akşamı Amsterdam Rialto Sinemasında düzenlenecek kapanış töreniyle de ödüller sahiplerini bulacak. “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün Türk sinemasının önemli isimlerinden Başarılı Sanatçı Hülya Koçyiğit’e takdim edileceği festivalin kapanış töreninde festival jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeyle “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödülleri ile “Seyirci Özel Ödülü” ve “Film Yazarları Ödülü” de sahiplerini bulacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek Masterclass etkinliğinde Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Özcan Alper’e “Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü” verilecek. Festivalin ana yarışma bölümünde, Ümit Köreken’in “Mavi Bisiklet”, Soner Caner ve Barış Kaya’nın ortak yapımı “Rauf”, Yönetmen Mustafa Kara’nın “Kalandar Soğuğu”, Mehmet Eryılmaz’ın “Misafir”i, Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık” adlı filmi, Tunç Davut’un “Dolanma”sı ve Yönetmen Selim Evci’nin “Saklı” filmi seyirciyle buluşacak. 
Panorama bölümünde ise Korhan Bozkurt’un “Detay”, Esen Işık’ın “Köpek”, Emre Konuk’un  “Çırak” adlı filmi, Yönetmen Atalay Taşdiken’in “Arama Motoru” gösterilecek.   Yönetmen Mevlüt Çiftçi’nin “Işığın Gölgesinde” (Siya Roni) ve Baran Keven’in “Dağların Bekârları” adlı belgeselleri de festival seyircisinin karşısına çıkacak. Yönetmen Yakup Tekintangaç’ın “Azad”, Gülistan Acet’in “Günah”ı, Ufuk Çavuş’un “Denize” ve Cüneyt Cebenoyan’ın “Korkaklar” adlı kısa filmleri de festivalde yer alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türküsüz Kent’in şairi; Behçet Kalaycı anılıyor

SONRAKİ HABER

İlhan Çomak cezaevinde unutulmasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...