31 Mayıs 2016 15:37

TMMOB: Yaşananlart Gezi'nin rövanşı niteliğinde

Mimarlar Odası yöneticilerinin gözaltına alınarak, binalarının tahliye edilmesine tepki gösteren TMMOB üyeleri Ankara'da eylem yaptı.

Paylaş

Mimarlar Odası yöneticilerinin gözaltına alınarak Yıldız Sarayı'nda bulunan binalarının tahliye edilmeye çalışılmasına tepki gösteren TMMOB üyeleri Ankara'da eylem yaptı. Ankara İKK Temsilcisi Özgür Topçu, yaşananların siyasi iktidarın rövanşından başka bir anlama gelmediğini söyledi. 

TMMOB üyeleri, Mimarlar Odası'na tahsis edilen Yıldız Sarayı binasının tahliye edilmesine ve buna tepki gösteren Mimarlar odası yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. TMMOB Genel Merkezi önünde başlayan yürüyüş boyunca sık sık “TMMOB yürüyor, mücadele büyüyor” sloganları atıldı. Eyleme KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da destek verdi. Sakarya Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında konuşan TMMOB Ankara İKK Temsilcisi Özgür Topçu, Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'ne yöneticilerinin girmesine polisin izin vermediğini ve sokağa girmeye çalışan arkadaşlarının da gözaltına alınmak istendiğini söyledi. Topçu,öğle saatlerinde de binanın basılarak Mimarlar Odası Başkanı Eyip Muhcu, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltına alaındığını kaydetti. Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının asma ve bodrum katları 22 Ekim 2002 tarihinde yenilenen protokol uyarınca tahsis sürecinin 49 yıl olarak belirlendiğini aktaran Topçu, kullanımının da Mimarlar Odası  Büyükkent Şubesi'ne verildiğini belirtti. Bu nedenle yaşanan sürecin tam bir komedi ve fiyasko olduğunu ifade eden Topçu, yargı sürecinde olan ve kesinleşmeyen bir kararın tebliğ edildiğini, tebliğin üzerinden 24 saaat bile geçmeden zorla boşaltma kararının uygulandığını söyledi. Topçu, “Bugün yaşananlar ideolojik bir saldırıdır ve arkasında kimlerin olduğu bellidir. Gezi direnişinin yıldönümünde ülkemizdeki emek ve demorkasi mücadelesinin temel taşlarından olan TMMOB örgütlerini hedef almanın siyasi iktidarın rövanş duygularından bir anlamı yoktur. Bu hukuk tanımaz saldırıyı şiddetle kınıyor ve bu tür şiddet uygulamalarına teslim olmayacağımızı vurguluyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMD, yıkılan Müzisyen heykeli için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

HDP'li saymanlar tahliye edildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...