31 Mayıs 2016 14:54

BES üyesine Erdoğan’a hakaret davası

Ankara Katliamı’nı kınadığı için memuriyetten men istenen BES'li Ramis Sağlam’a bu sefer de cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası verilmek isteniyor

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Ankara Katliamı’nı kınadığı için hakkında açılan idari soruşturma ile memuriyetten men edilmek istenen BES Üyesi Ramis Sağlam’a bu sefer de cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hapis cezası verilmek isteniyor. Kararı değerlendiren Avukat Hasan Hüseyin Evin, ifade özgürlüğü kapsamındaki eleştirilerin hakaret olarak nitelendirilmeye çalışıldığını vurguladı. 

Ankara Katliamı’ndan sağ olarak kurtulan Ramis Sağlam, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla katliama olan tepkisini dile getirdi. Paylaşımlar üzerine BİMER’e yapılan isimsiz ihbarla harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Emniyetine yazı yazarak Ramis Sağlam’ın sosyal medya hesaplarının incelenmesini istedi.  

İncelemede bulunan Siber Suçlar Büro Amirliği ise sosyal medya hesaplarındaki görüntülerin ekran çıktısını alarak Savcılığa yolladı. Siber Suçlar Büro Amirliği ayrıca raporunda internetin doğası gereği verilerin kesin delil niteliği taşımadığını belirtse de savcı için bu deliller yeterli oldu. Sağlam’ın yargılanması için Adalet Bakanlığı da izin verdi. 

Savcılığın hazırladığı iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Sağlam’ın yargılanmasına başlanılacak. İddianamede suç olarak ‘Sarayın Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz kamu emekçisi yoldaşlarımız’ sözleri yer alıyor. Sağlam’ın TCK 299/1-2 maddesinden 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi ve TCK 53. maddesi doğrultusunda da memuriyetten men edilmesi isteniyor. Sağlam’ın hakkında açılan dava İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek ve ilk duruşma 27 Haziran günü saat 09.30’da olacak. 

Açılan davayla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sağlam’ın Avukatı Hasan Hüseyin Evin, ifade özgürlüğü kapsamındaki eleştirilerin hakaret gibi değerlendirilerek dava açıldığını belirterek, “Ortada bir suç yok. Adalet Bakanlığı daha öncesinde Adana’da açılmış bir soruşturmada ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganından dolayı dava açılmasına izin vermedi ve bunu ifade özgürlüğü olarak gördü. Siyasi kişiliklere yönelik yapılan eleştirilerin sarsıcı, incitici ve hatta kahredici olabileceği yönünde AİHM’nin kararları mevcut. Bu kararlar Türkiye açısından bağlayıcı kararlardır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

19 işçinin öldüğün madenin sahibine 'humanist yaklaşım'

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Yıldırım'ı protesto eden 6 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...