31 Mayıs 2016 11:17

Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi bir özgürlük patlamasıydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi bir özgürlük patlamasaydı. Dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılan bir eylemdir bu.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Gezi'nin 3. yıldönümü. Bütün gençlere şükran borçluyum. Onlar bizi bütün dünyaya özgürlüğün Türkiye'de olduğunu bütün dünyaya gösterdiler. Hiç kimsenin vermediği dersi bir diktatöre verdiler ve ona diz çöktürdüler. Olay 2 ağaç mı? Binlerce ağaç. O fidanlarımızın her birisi birer ağaçtır. "bizim yaşam tarzımıza müdahale etmeyin. Size ne" diyorlardı. Gezi bir özgürlük patlamasaydı. Dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılan bir eylemdir bu. Gezi eylemini başlatan, büyüten herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Camide içki içtiler yalanı. Kim söylüyor bunu? Dönemin diktatörü. Polis, müfettişi herkesi seferber ettiler. Görüntü yok, içki de içilmemiş. Bir ibadet yerinde içki içildi yalanı ile milyonları bu gençlerin sütüne saldırmaya kalktılar. Gittiler imamı yakaladılar. İmam "vallahi de billahi içki içeni görmedim. Din adına konuşuyorum yalan söyleyemem" dedi. Onu da sürdüler. Eline silah alıp sokağa mı çıktı o gençler. Ellerinde, kitap, gitar, gül vardı. Güçlü bir mizah duygusunu bütün dünyaya yaydılar bu çocuklar. İstanbul'u, parklarını, ağaçlarını savundular" ifadelerini kullandı.

"GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTENLERLE YÜRÜTTÜKLERİ GEMİYLE DÜNYA MALI EDİNENLER AYNI İNSANLAR DEĞİLDİR"

Fetih kutlamalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Şimdi Fetih kutlaması yapıyorlar. O Fatih ile şimdiki İstanbul arasında dağlar kadar fark var. Fatih Sultan Mehmet, ormanlarından tek dal kesenin başını keserim diyecek kadar doğaya saygılıydı. Haliç'in sırtlarında koyun bile otlatmazdı. Bunlar şimdi İstanbul'u talan ettiler. Fatih çağ açıp, çağ kapattı. İstanbul'u düşmanlara kim teslim etti? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a gitmeden önce nereye bakıp diyordu ki, geldikleri gibi gidecekler. Gazi Mustafa Kemal'in adını bile anmıyorlar. Anmalarını da istemiyorum. Sahtekarlar, Mustafa Kemal'in adını anamazlar. Namuslu insanların konusudur Mustafa Kemal Atatürk. Gemileri karadan yürütenler ile yürüttükleri gemi ile dünya malı edinenler aynı insanlar değildir" dedi.

'SAVCILAR ERDOĞAN'I ÇAĞIRIP PARALEL YAPIYA NE VERDİĞİNİ SORMALI'

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "paralel yapı" olarak nitelendirilen Gülen cemaatinin "Fetullahcı terör örgütü" olarak nitelendirilmesi yönünde alınan tavsiye kararına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Dün açıklama yaptılar. "Fettullah Gülen terör örgütü. MGK'da karar aldık" deniliyor. Tamam. Şimdi namuslu bütün hakime ve savcılara sesleniyorum; Eğer bu dosya önünüze gelirse, doğrudan doğruya Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceksiniz. Gel diyeceksiniz. Sen ne diyordun; "Siz ne istediniz de biz vermedik" söyle bakalım. Hakim soracak; "Neyi istediler sen neyi verdin?" Yardım ve yataklık diyorsunuz bundan büyük itiraf mı olur? "Her şeyi biz verdik" diyor. Devleti bile teslim ettin paralel yapı diyorsun. Şimdi hakimlerden bekliyorum; bunu ve yandaşlarını çağıracaklar. Türkiye Cumhuriyeti'nden yana biz de taraf olacağız. Bu davada tarafız diyeceğiz. Ne istediniz de verdiniz siz onlara? Siz onlara ne verdiniz? Öğrenmeye hakkımız var.

(Fotoğraf: Murat Öztek)

SUR'UN ESKİ VE YENİ HALİNİ GÖSTEREN TABLO HEDİYE EDİLDİ

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce, Sur'da yaşanan süreçte CHP'li belediyelerin ve Kılıçdaroğlu'nun Sur'a olan ilgisinden dolayı kürsüden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Sayın, Kılıçdaroğlu'ya, Sur'un eski ve yeni fotoğrafını gösteren bir tablo hediye etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay başkanını mevsimlik işçi gibi çay toplamaya götürdü

SONRAKİ HABER

Uğur Kurt davası: Öldürüldüğü anın görüntüleri silinmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...