31 Mayıs 2016 07:25

Kilis yine roketlere hedef oldu

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roket mermileri, Kilis'te boş araziye isabet etti.

Paylaş

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden bu sabah ateşlenen 3 katyuşa roketatar mermisi Kilis'te boş araziye isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı saldırı ardından roketlerin ateşlendiği IŞİD bölgesi, sınır birlikleri tarafından ateş altına alındı.

Suriye tarafından atılan 3 roket mermisinden 2'si Yüksektepe Hudut Karakolu yakınlarında boş araziye, diğer roket ise Kilis kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki İnanlı Köyü'ndeki zeytin bahçesine düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda, zeytin bahçesi yakınındaki bir bağevinin duvarında hasar oluştu ve bölgeye sevk edilen ekipler, inceleme yaparak roket mermisine ait parçaları imha etmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Kentte tedirginliğe yol açan patlama sonrası sınırda konuşlu birlikler, roketlerin atıldığı IŞİD denetimindeki bölgeleri Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryası ile ateş altına aldı.

Geçen Ocak ayından bu güne kadar Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan onlarca katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezine isabet etmişti. Patlamalarda 8'i Suriyeli 21 kişi öldü, 70'ten fazla kişi de yaralandı. (DHA)

İhsan Çaralan: IŞİD Kilis’e roket atarak ne yapmak istiyor?

ÖNCEKİ HABER

‘Özgür Gündem’le dayanışma sürecek’

SONRAKİ HABER

Roboski'de yaralanan Yılmaz Encü hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...