31 Mayıs 2016 07:19

‘Özgür Gündem’le dayanışma sürecek’

Özgür Gündem gazetesinin başlattığı nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katılanlara açılan soruşturmada gazeteciler ve avukatlar ifade veriyor.

Paylaş

İktidarın hedefindeki Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma yürütmek amacıyla gazetenin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstelenen Nurcan Baysal, Celal Başlangıç, Ahmet Abakay, Fehim Işık ve Avukat Eşber Yağmurdereli haklarında başlatılan soruşturmada ifade vermek için İstanbul Adliyesi’ndeydi. Gazetecilere destek veren gazeteci örgütleri, “Dayanışma sürecek” dedi.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “nöbetçi genel yayın yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları için haklarında “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma açılan Gazeteciler Nurcan Baysal, Celal Başlangıç, Ahmet Abakay, Fehim Işık ve Avukat Eşber Yağmurdereli ifade işlemleri için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi. Gazetecilere basın meslek örgütü başkanları da destek verdi.

Haklarında soruşturma başlatılan gazetecilere destek vermek için TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Başkanı Uğur Güç, TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Özgür Gelecek’ten Sevil Doğan, Haberdar’dan Evrim Kurdoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Yıldırım ve Gazeteci Burcu Karakaş da adliye önündeydi.

‘GAZETECİLER BASKI ALTINA ALINIYOR’

Basın örgütleri soruşturmaları protesto için adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada ilk olarak DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren konuştu. Eren, başlatılan dayanışma kampanyasına yönelik açılan soruşturmaların amacının dayanışmayı sona erdirmek olduğuna dikkat çekerek, dayanışmayı tüm baskılara rağmen sürdüreceklerini söyledi. Eren’in ardından konuşan TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto da gazetecilerin haberleri hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle mahkeme salonlarını doldurduğunu söyledi. Yargının tek tipleştiğini ve gazetecilerin yargı aracılığı ile baskı altına alınmaya çalışıldığını belirten Olcayto, gazetecilerle dayanışmayı sürdüreceklerini ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

‘YARGI İKTİDARIN TALİMATIYLA HAREKET EDİYOR’

TGS Genel Başkanı Uğur Güç ise gazetecilerle yapılan dayanışma eylemlerine dahi tahammülü olmayan bir yargı ile karşı karşıya kalındığını belirterek, dayanışmanın yükseltilerek devam etmesi gerektiğini söyledi. Yargı bağımsızlığı kalmadığını, yargının direk iktidarın talimatı ile hareket ettiğini belirten Güç, yargının gazetecilere yönelik yaklaşımının adaletsiz olduğuna vurgu yaptı. Güç’ün ardından konuşan Özgür Gündem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da, gazetecilere yönelik baskıların kabul edilemeyecek boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, haksız ve hukuk dışı gerekçelerle gazetecilerin susturulmak istendiğini söyledi. Son olarak konuşan ve yargılanan gazetecilerden ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay ise gazetecilerle dayanışmanın tüm baskılara ve sindirmelere karşı devam edeceğini söyledi.

Gazeteciler, açıklamanın ardından ifade vermek üzere adliyeye geçti. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odasında gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Kilis yine roketlere hedef oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...