30 Mayıs 2016 15:55

Silopi'de patlama: 4 kişi öldü, 5'i polis 19 kişi yaralandı

Silopi'de polis servisi geçerken meydana gelen patlamada, 4 kişinin öldüğü, çok sayıda sivilin ve polisin yaralandığı öğrenildi.

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Sefa Petrol yukarısında polis servis aracının geçişi sırasında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan birçok evin camları kırılırken, patlamanın olduğu yere çok sayıda ambulans sevk edildi.

Patlama nedeniyle, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i polis 19 kişinin yaralandığı ifade edilirken, yaralılar Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle servis aracı kullanılamaz hale geldi.

Patlamanın gerçekleştiği yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top aynadıkları da belirtildi.

Patlamanın yaşandığı bölgede, silah sesleri yükselmesine rağmen bunun bir çatışma olup olmadığına ilişkin net bir bilgi elde edilemedi.

ÖLENLER ARASINDA 4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR

4 kişinin öldüğü 5'i polis 19 kişinin yaralandığı patlamada ölenler arasında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ortaya çıktı. Ölenlerin 4 yaşındaki Halime Birlik, 68 yaşındaki İsa Torlak, 52 yaşındaki Ekrem Birlik ile Davut Yoksul olduğu öğrenildi.

Aralarında 6 aylık bir bebeğin de bulunduğu öğrenilen yaralıların Silopi'nin yanı sıra sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. 6 aylık bebeğin durumunun ciddi olduğu belirtildi. 

VALİLİK: 4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. 5 polis memurumuz ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltı ve tutuklamalara Ankara'da tepki gösterildi

SONRAKİ HABER

Edirne'de HDP eş başkanları gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...