30 Mayıs 2016 14:14

Habaş'ta yangın paniği

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Habaş demir çelik fabrikasında yangın çıktı.

Paylaş

Emel OTURAK
İzmir

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan Habaş demir çelik fabrikasında yangın çıktı. Saat 15.30 sıralarında yangın çıkan fabrikaya çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Foça Kavşağı yakınlarında kurulu Habaş demir çelik fabrikasında saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının henüz belirlenemeyen bir nedenle fabrikanın oksijen ünitesindeki soğutma kulelerinde çıktığı öğrenildi. Ani bir şekilde çıkarak hızla büyüyen yangına İzmir, Aliağa, Yeni Foça, Menemen'den gelen itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Hızla fabrikadan tahliye edilen işçiler, uzun süre fabrikanın hemen yanındaki benzin istasyonunda bekletildi.  

Yangının çıktığı sırada içeride olan çelikhane işçisi, "Bir anda başlayan yangın saniyeler içinde büyüdü ve dumanlar yükseldi.

Çelikhaneden çıkıp koğuşhaneye giderken arkamı dönüp birkaç metre  attıktan sonra yükselen siyah dumanı fark ettim. Ufacık bir kıvılcımla çok fabrikanın içindeki gaz kulelerine sıçraması halinde büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi.  

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınırken olay yerindeki soğutma çalışmalarına akşam saatlerine kadar devam edildi.

Fabrikada kismi hasar oluştu. Sogutma kuleleri kısmen yandı, yangının çıktığı oksijen ve azot üniteleri üretimi durdurdu.

ÖNCEKİ HABER

Birlikte ve daha örgütlü bir mücadele yürütmeliyiz

SONRAKİ HABER

Anlaşma yeni mağduriyetler doğuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...